Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde ülkenin tamamına yakınını etkileyen elektrik kesintileri mum satışlarını patlatmış.

      Çocukluğumda mum ışığı ve gaz lambalı günleri yaşayan biri olarak, 19.yüzyılda bulunan elektriğin 21.yüzyılda AKP iktidarının getirdiği “Güçlü Türkiye, Yeni Türkiye” de bu durumu anlatacak söz bulmak için hayal gücümü kullanmak istemiyorum.

      Hiç kuşkunuz olmasın ki, bunlar utanılacak bu krizi yine avantaja dönüştürmek çabasında olacaklar.

      Ancak, hiçbir gerekçe bu ayıbı örtemez.

      Mumun fendi ampulü yendi…

                                             *********

    Kamuran Aşkar 1.sıra olsun

      Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi iken,  7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlerde, AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıklamıştı.

       Sayın Aşkar seçilebilecek sırada yer alabileceğine ne kadar inanıyor bilmiyorum ama büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin yüce meclisinde vekil olmak onurlu bir görevdir. Seçilirse, başarılar dileriz yolu açık olsun.

       Ancak, kamuoyunda konuşulduğu gibi “ milletvekilliği bahane, Amele Birliği Başkanlığı ya da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü şahane” düşüncesiyle şark kurnazlığı planını uygulama niyetindeyseniz, benden söylemesi AKP’nin uyanıkları oraları size yedirmezler.

      Sayın Aşkar şimdi diyebilir ki,5 bin lira para yatırdım. Yasal hakkımı kullanıp aday oldum kime ne?

       İyi, güzel de kamuoyunda tartışılan;

       Dolaylı yoldan rüşvet veriyor algısı ile adil olmayan müdür atamalarında yüzlerce yöneticinin mağduriyetine neden olarak gösterilmeniz dolayısı ile oy kaybına uğrattığınız algısını nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz?

      Sayın hocam izniniz olursa naçizane benim de size bir sorum olacak. Kamuoyunda konuşulan Amele Birliği Başkanlığı ya da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü hedeflediğiniz iddiaları doğruysa neden çok başarılı olduğunuz milli eğitimde müdür veya genel müdür olmak istemiyorsunuz?

      Niyetiniz, mutlaka İl Kültür ve Turizm Müdürü olup tiyatro ve sergi salonlarının yanına mescit yapmaksa, boşuna heveslenmeyin.

      Bildiğim kadarıyla orada mescit var.

          *********

    Masum bir istek ( Rektör Prof Mahmut Özer)

         Zonguldak sorunlarına duyarlılığını, eğitimcilere olan yakınlığını çok iyi bildiğimiz Bülent Ecevit üniversitesi Rektörü Prof Mahmut Özer’den masumane bir isteğim var.

      Üniversiteniz içinde sayılabilecek kadar yakınında bulunan Zonguldak İlkokulu öğretmenleri arabaları ile okula geldiklerinde öğrenci servisleri nedeniyle park sorunu yaşıyorlar. Bu nedenle Üniversitenin otoparkından ders süreleri boyunca yararlanmak istiyorlar.

     Toplam beş öğretmenin sorunu olan park yeri için sizden ve genel sekreterden randevu almayı denemişler ancak olmamış.

      Öğretmenlerimizin morali bozuk.Bu durum çoğunluğunu Üniversitenizin öğretim üyeleri ve çalışanlarının çocuklarına eğitim veren öğretmenlerin verimli olmasına engel olarak öğrencilerin başarısını düşürebilir.

    Çok iyi biliyorum ki,

    Bülent Ecevit Üniversitesi’ni dünya çapında bir bilim yuvası haline getirmek için çaba sarf eden Özer’den böyle bir sorunu çözmeyi talep etme riskini göze alarak öğretmenlerimizin derdine çare olacağın ı düşünüyorum.

     Umarım yanılmam.