Mustafa Özdemir muhalif, yürekli gazeteciliğinin yanı sıra genelde toplumun az ilişki kurulan kesimleri ile geliştirdiği dostlukları, yardım sever kişiliği ile bilinir. Bu özelliğini bilmeyen kalmamıştır sanırım.

Benim yolumun kesiştiği, gazetecilik yaptığım dönemde dostluğunu gördüğüm, gazeteciliğe getirdiği heyecanı kaybetmemesi ile takdir ettiğim az sayıda ki gazeteciden biridir. Bu zor günleri de aşacaktır. Yeri gelmişken benim için özel bir anımı ilk kez paylaşayım:

13 yıl olmuştur herhalde. Zonguldak'a Alman emekli madenciler gelir. Yavuz Erkmen'in vali olduğu dönem. Ben Doğan Haber Ajansında primli muhabir, Koçaklı'nın Halkın Sesi'nde kültür sanat sayfası yapıyorum. Gelir çok az. Pirimler ancak karın doyuruyor diyelim. Üst baş alacak halim yok. Yaşlı Alman

Madenciler ile tanışıyorum ve bana madenleri görmek istediklerini, Zonguldak'ı çok sevdikleri için yetkili birileri ile görüşmek istediklerini filan söylüyorlar. Haber yapıyoruz; Vali Yavuz Erkmen ile görüştürüyoruz. Madene de iniyorlar. Bunlar biraz da Mustafa Özdemir'in sağa sola telefon etmesi sayesinde. Bir şey daha var. Ben iyi giyinecek kadar kazanmıyorum o ara. Valinin yanına gittiğimde kıyafetim için üzgün olduğumu söylemek zorunda kalıyorum. Bu benim için can sıkıcı bir durum. Bu tarafını Sayın Yavuz Erkmen'in bilmesine olanak yok. Zonguldak'ı Alman madencilere karşı temsil etmek gibi bir düşünceye kendimi kaptırmışım. Mustafa'ya bu durumu anlatıyorum. O akşam Mustafa'nın can dostlarından terzi Ahmet'in dükkanında bana takım elbise diktiriyoruz.

Şunu söylemek istiyorum.

Ayakkabı parası, yoksulluk gibi gerçek ve paylaşımı zor durumlara hassasiyetine birinci elden şahidim Mustafa Özdemir'in.

O böyle bir pencereden dünyaya bakıyor çünkü. Şimdi bu hassasiyeti yüzünden başına gelene üzülmemek elimde değil.

Mustafa, gerçekten cebindekini paylaşan, değer yaratan biri.

Bence çocuksu, sanatçı bir kişiliği de var. Açtığı ve kapatmak zorunda kaldığı, Televizyon, Çöplük gibi orijinal fikirlerden de belli bu. Değerlerini yoksulluk kültüründen alan biri elbette çağımıza ters düşer. Allah aklı olanı bu durumun yanlışlığının farkındalığından yoksun bırakmasın. Özdemir iyi bir insan ve gazetecidir.