CHP il Başkanı Ertuğrul Koltuk ve İlçe Başkanı Cemal Şahin’le Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir arasındaki zincir koptu.

          Bırakın zinciri zaten aralarında dikiş ipliği kadar da olsa bağ yoktu. Ta ki, Harun Akın’la belediye Başkanlığı adaylığında, rekabetin başladığı günden itibaren.

            Koltuk’un, Başkan Akdemir’i kısmen benim de katıldığım milletvekilliği seçimlerinde kararlı ve istekli çalışmadığı gerekçesi ile genel merkez yönetimine şikâyet etmesi(çalıştıramaması).

           Buna karşılık da Akdemir’in işçi alımları dâhil belediyenin bütün işlerinde il ve ilçe örgütünü tanımaması, taleplerini yerine getirmemesi sabırları taşırdı.

           Bundan böyle bu iplikle dikiş tutmaz.  

       Şimdilik, bütün eksik ve yanlışlarına rağmen eleştiri hakkımız saklı kalmak koşulu ile Koltuk konumuz dışında.

       Gelelim Zonguldak Belediyesine;      

       Belediyeler, siyasi partilerin vitrinleridir. Vitrinde kötü, beceriksiz bir model varsa kenti ve partiyi batırır. Kabul edelim, Başkanın uyum içinde çalışabilecek bir kadroyu hala kuramaması disiplin sorununa neden olup verimli çalışma ortamını baltalıyor. Çalışanların çoğu başkanın yumuşak, iyi niyetli tarzını suiistimal ederek işleri savsaklıyor.

        Bütün uyarılara rağmen kendi seçmesi gereken başkan yardımcısını meclis üyeleri arasında seçim yaptırarak, meclis üyelerinin ikiye hatta üçe bölünmesi ve istifanın yaşanması. O da yetmezmiş gibi, hiç istemediği Başkan yardımcısı Şenol Şanal’la 6 Ay geçmeden papaz olması.

        Asfalt çalışmasındaki basına da yansıyan garip ihale ve sonrasındaki insanları çıldıracak hale getiren çukurların aylarca onarılamaması. Asfaltın dökülmesinin yılan hikâyesine dönmesi.

        Sokakları işgal eden seyyar satıcılar ve kaldırımlarda yayaya yürüyecek yer bırakmayan esnafa tepkisini ve kararlılığını gösterememesi.

        Kentlerin marka olarak tanınmalarına çok büyük katkılar yaptığını bildiğimiz festivalimizin çok eleştirilen önceden yapılmış don gömlek festivallerini bile aratacak şekilde sönük, coşkudan yoksun, yavan geçmesi.

       Mecburiyet caddesi olarak da bilinen Gazipaşa caddesinde yürümeyi hele yağmurlu havalarda işkence olmaktan kurtaramaması gibi daha sayamadığımız birçok neden vitrini kirletti

      Görünen o ki, çözülmesi gereken sıkıntılı bir durum var. Bana göre genel merkez yöneticilerine işi bırakmadan Milletvekili Şerafettin Turpçu’nun duruma acilen el koyması gerek.

       Turpçu’nun siyasi birikimi, cesareti, kararlılığı, özel sektördeki başarılı kimliği bu sorunu çözer.

       Yumruğunu masaya mı? Yoksa birilerinin ensesine mi vuracak? Bir an evvel vursun.

       Yoksa başta Zonguldak olmak üzere CHP ve ilgili kişiler zarar görüp yıpranıyor.

       Bana kalsa, yapılacak iş belli;

        Bazen önünden pis kokusundan geçilmeyen, Yarım yamalak da olsa çalışan arıtma var ya. Zonguldak Belediyesindeki bütün pislikleri atacaksın içine temizlenenleri denize, temizlenmeyenleri de çöpe.