Noktalı yerleri çıkardım hayatımdan; anlamsızlıkları bir kenara bıraktım bugün
...
Yıllar önce ev arkadaşım Caner Ateş' in kendi sözleri ve bestesini yaptığı, çok az kişinin sözlerini bildiği şarkının bendeki en anlamlı yeridir bu sözler.
Gerçi sözlerin iş dünyası için yazılmadığını da iyi biliyorum ancak iş hayatınızla sözleri entegre etmeyi denediğinizde kalıp bir cümle haline geliyor ve daha da anlamlanıyor her şey.
Hepimiz zaman zaman bir şeylere takılıp kalabiliyoruz. İşin içinden çıkamadığımız stresi ile boğuştuğumuz, farklıyı denemeden farklı sonuçlar almaya çalıştığımız, aslında sonucun aynı olacağını bilsek dahi bir şekilde işin büyüsünden takılıp kalabiliyoruz.
Elbette sadece sonucu çözümsüz işler değil bazen de yapmaktan keyif alamadığımız ya da ne olduğunu bilmeden rutine bağladığımız işlerde oluyor. Zamanla bizi körelten, mesleki deformasyon oluşturan bu işler içinde aslında aynı kalıplar geçerli.
Nefes almak için , yenilenmek için, dikkati toplamak ve yaratıcılık için o an olan anlamsızlıkları da bir kenara bırakmak tazelenmek hepimize iyi gelecektir.
Ekip liderlerinden, yöneticilerinden günümüz diliyle rotasyon istemek, yeni işler yeni görevler, çapraz&dikey iş grupları ile dirsek temasını arttırmak, zaman zaman olduğun yere bir başkasının gözü ile bakabilmek; kendi işini de anketlerle değerlemesini istemek...
Kabuk değiştirmeden, yenilenmeden yani noktalı yerleri çıkartmadan daha fazla başarı ve mutluluk beklenmeyeceği için bugün anlamsızlıkları bir kenara bırakmak gerek.