Çağrı merkezinde çalışmaya başladığım ilk günlerde değerini belki bugün ki kadar anlayamadığım ancak hafızada yer etmiş bazı durumları hatırladıkça seneler geçmesine karşılık yeni dersler çıkarırım.

2004 senesi. A ve A nin birleşmesinin ilk günleri. Şuan bir çırpıda Avea diyoruz ya, işte o dönem A ve A diyerek tane tane hatlara baktığınız dönem.

Bir temsilcinin müşteriye " - buyrun " demesi ve yöneticimizin anlık refleks ile uyarısı. Başta basit gözüküyor. E ne olmuş bunda denebilir. Hatta gereksiz bir yönetici çıkışı olarak da alınabilir bu durum. Ancak işin özü şu.

Karşındaki kişi müşteri ve siz ona mükemmel deneyim yaşatmak istiyorsunuz. Müşteri deneyiminde her bir kelime seçilerek paylaşmalı. Özellikle çağrı merkezinde çalışıyorsan müşteriye özenli seçilmiş kelime ve bunu tonlaması ile satış yapar, hizmet edersin. Üçüncü bir silahın asla olamayacak.

Ve, müşteri hizmetleri çalışanı artık bu işi meslek olarak ele aldıysa sadece müşterinin deneyimi değil kendi kariyeri içinde yol haritasını çizerken bu basamaklarda yaşadığı her anı ileride mutlaka çalışanlarına da destekleyecektir.

Bu sebeple iş önce odağa müşteriyi almakla başlıyor.