Bir öğretmenler günü daha geldi geçti…
Öğretmenlik mesleğini icra edip de öğretmenliği sevmeyen yoktur. Çünkü öğretmenlik sadece bilgi, teori, kültür gibi donanımlarla değil baştan aşağı bir sevgi donanımıyla yürütülebilecek bir iştir. Yani öğretmenlik yapmanın, insanlara bir şeyler öğretebilmenin temelinde sevgi yatar. Sevginin gücü ile insanlarla sağlıklı ve etkili iletişimler kurabilen öğretmenler, yine sevginin gücüyle onların hayatlarında kendilerine sağlam bir konum yaratırlar.
Bu sene yine 24 Kasım öğretmenler gününü kutladık. Bu özel günde öğretmenlerimizi hatırlamak onların bu özel günlerini kutlamak görevimiz…
Öğretmenler gününde onlarla iletişim kurmak ve onların öğretmenler gününü kutlamak öğretmenlerinizi mutlu etmeye yeter de artar bile.
Ancak pandemi nedeniyle onları bu kez uzaktan kutlayacağız, belki bir buket çiçek veremeyeceğiz ama güzel sözleri buradan iletebiliriz…
İşte onlar için birkaç cümle;
“Işığınızla aydınlattınız, güneşinizle içimizi ısıttınız, karanlığa daha cesur adımlarla yürümemizi, geleceğe arkamıza bakmadan el uzatmamızı sağladınız. İyi ki varsınız, 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.”
“Öğretmenler; sadece Matematik, Türkçe ya da Fen Bilgisi değil, önce iyi bir insan olmayı öğretir. Vicdan sahibi çocuklar yetiştirir, bölüşmeyi, paylaşmayı, sevmeyi, dokunmayı, düşünmeyi öğretir. Bunlar bizlere kara tahtada öğrettiklerinden çok daha kıymetlidir.”
“Öğretmenin gölgesinde olan hiçbir çocuğun kötü kalpli olma ihtimali yoktur. Öğretmenler iyi kalpli nesiller yetiştirir.”
“Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum” demiş Hz. Ali. Sizler bize sadece bir harf değil, yaşamın ta kendisini öğrettiniz. Nice 24 Kasımlar görmeniz umuduyla.”
“Bu ülkeyi siyasetçilere değil, öğretmenlere emanet edin. (Atatürk)”
“Siz dev bir mum ışığı, biz de o ışıkla aydınlanan öğrencileriz. Ancak biliyoruz ki siz bizi aydınlatırken birçok fedakarlık yapıyor, adeta bir mum gibi tükeniyorsunuz. İşte bu yüzden, yine biliyoruz ki sizin hakkınızı ödememiz imkansız… Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”
 “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum derler. Siz de öğrettikleriniz ile bizim için çok değerlisiniz öğretmenim. İyi ki varsınız.”
 “Güçlü yüreğiniz, gülen gözleriniz ve sevgi dolu hareketleriniz ile girdiğinizde hayatıma; sizin bambaşka olduğunuzu anlamıştım. Bazen sıkıntımı sezip desteklediğinizde ve bana her zaman yaslanacak bir omuz olduğunuzda sizin ne kadar eşsiz bir insan olduğunuzu idrak etmiştim. İyi ki sizi tanımışım, iyi ki var olmuşsunuz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”
 “Önce Atatürk’ün sonra da siz değerli öğretmenimin izinde vatanım ve milletim için başarılı ve iyi bir öğretmen olmak için çabalıyorum öğretmenim. Sizi gururlandırmayı çok istiyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”
 “Eğer yeryüzünde tüm kanlı savaşları durdurup barışı sağlayacak sihirli bir değnek olsa kesinlikle anneler ve öğretmenlerin ellerinde olurdu. Çünkü bir millete insan yetiştiren ve gelecek nesillerini oluşturan öğretmenler toplumun en önemli yapıtaşlarındandır. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”
 “O sımsıcak sevgin her şeye değer öğretmenim, şefkatli bakışların iyi hissettirir. Gülen gözlerin içimi ısıtır, iyi ki varsın öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”