Geçen gün üniversite öğrencilerinin mezuniyet töreninde yaşanan rezalet çok konuşuldu. Bana garip gelen, sanki ilk kez yaşıyormuşuz gibi bir hava estirilmesi…

Özür dileme kampanyası falan…

Ey yetkililer, geçin bunları da icraat yapın icraat…

Özür dilemekle sorunlarımız çözülmüyor. Yarın bir etkinlikte aynı rezaleti yaşayacak olan bizleriz.

Benim bildiğim bir kere yapılan hatadan sonra özür dilenir. Yoksa sürekli yaşanan/yaşatılan bir kabahat için özür dilenmez, ancak tedbir alınır.

Siz tedbir almaya bakın!

***

Valilik, belediye, üniversite, esnaf odaları başta olmak üzere hiçbirinizin de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğinizi hep birlikte gördük.

Öngörüsüzlük, plansızlık ve koordinasyonsuzluğa bir kez daha şahit olduk.

Bu çileyi her zaman yaşadı bu şehir… Mezuniyetlerde, maçlarda, önemli etkinliklerde, şöyle bin kişilik bir programlarda bütün şehir trafiği felç olur. Ambulanslar yollarda kalır. Hele bir de mezuniyet günündeki gibi az yağış yağdı mı saatlerce hayır bekleme trafikten…

Misafirlere ve Zonguldaklılara eziyet çektirdikleri için özür kampanyası başlatıldı. Eğer faydası olacaksa ve bir şeyler değişecekse hepimiz özür dileyerek haykıralım. Sabah akşam özür dileyelim insanlara eziyet çektirdiğimiz için… Var mısınız?

STAT TAŞINMAK ZORUNDA

Neticede o stat orada olduğu müddetçe, o hastane orada bulunduğu müddetçe, o Kadırga yokuşu ve benzeri şehir içi yolarımız genişletilmediği sürece her organizasyonda bizler çile çekeceğiz.

Ambulanslar yollarda kalacak. 

Kimileri trafik kilitlendiği için yollarda ölecek.

Ve sonra özür dileyeceğiz.
Vakti zamanında o stat şehir dışına taşınmalı dedik.

O hastane oraya sıkıştırılmasın diye yazdık.

Vali Erdoğan Bektaş, projelerdeki öngörüsüzlüğe tepki gösteriyor.

Planlaması yapılmadan, 20 yıl sonrası hesap edilmeden yapılan iş, iş değildir diyor. O stadı ihtiyaca cevap verecek şekilde otoparkıyla, altyapısıyla ve gerekli sosyal donatılarıyla şehir dışına taşısaydınız, bu rezillikleri yaşamayacaktık.

Benim bildiğim en az 10 yıldır stadın durumu konuşuluyor bu şehirde.

Bir türlü adım atılamıyor.

Yazık oluyor bu şehrin insanına…