AK Parti’den aday adaylığı başvurusunu yaptığını belirten Hamut, “Amacımız Zonguldak’a dinamikliğimizle bir şeyler katmak.” diyerek bu konuda muhtarları örnek alarak onların tecrübelerinden faydalanmak istediğini vurguladı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Aday Adayı Hamut’u cesaretinden ötürü kutlayarak çıkmış olduğu siyaset yolunda başarılar diledi. Milletvekili aday adaylarına önerilerde bulunan Başkan Nas, Zonguldak’ın sorunlarının çok iyi bilinmesi gerektiğini savunarak, “Onun için ben diyorum ki, Zonguldak’ın 4 köyünün ismini bilmeyen siyasetçi buradan aday adayı olmasın.” dedi.

“KAFASINI YORAN MİLLETVEKİLİ OLSUN”

“Kendini değil, şehrini düşünen siyasetçi istiyoruz.” diyen Nas, “Kentin sorunlarına kafa yoranların milletvekillerimiz olmasını arzuluyoruz. Zonguldakımızın ciddi sorunları var. Bizler vatandaşlarımızın katkılarıyla bir araya geldik. 30 yıldır siyasetçilerle çalışıyorum.  Zonguldak’ın sorununu çok iyi biliyorum. Bu yörenin köylerini, sorunlarını çok iyi bilmek lazım. Adaylarımızın Zonguldak’ı çok iyi bilmesi gerekiyor.  Onun için ben diyorum ki, ‘Zonguldak’ın 4 köyünün ismini bilmeyen siyasetçi buradan aday adayı olmasın.’ Emeğin başkentinden emeklinin başkenti olduk. Çoğu kurumlarımız gitti. Siyasetçiler de bizim, onlara destek olacağız. Milletvekili aday adayı arkadaşlarımıza hayırlı olsun, Allah utandırmasın.” şeklinde konuştu.

“YATIRIMCININ YOLLARI AÇILMALI”

“Zonguldak’ı geri kalmışlıktan kurtarmak” istediğini belirten Aday Adayı Hamut, Zonguldak’a yatırım gelmesinin yollarının aranması gerektiğini ve bunun için mücadele edeceğini söyledi. “Önceliğim işsizlik” diyen Hamut, “İlk olarak işsizlikle mücadele edeceğim çünkü işsizlik ortadan kalkarsa Zonguldak kalkınır. Köylüsü de kalkınır. Köylü için de yapılacak şeyler var. Seçilmesek de bunun mücadelesini verip, işsizliğin çözümünün takipçisi olacağız. Seçilen adaylarımızla çalışarak mücadelemize devam edeceğiz. Seçilsek de seçilmesek de mücadelemize devam edeceğiz. İnşallah, Zonguldak için hayırlısı olur. Muhtarlarımızın birlikte çalıştıklarını görüyoruz. Bu birlik ve beraberlik içerisinde sorunlar çözüme kavuşacak.  Yerel yönetimlerle iktidarın ortak çalışması, sorunların çözümünü kolaylaştırır. Biz de seçilirsek muhtarlarımızla ve yerel yönetimlerle birlikte çalışacağız.” dedi.