Haftalardır devam eden AKP Zonguldak İl Başkanı’nın kim olacağı tartışmaları nihayet geçtiğimiz Cuma günü yanıtını buldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 14 Şubat’ta yapılacak kongrede AKP Zonguldak İl Başkan adayı olarak belirlenen İşadamı Zeki Tosun, Halkın Sesi’ne konuştu… 14 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’de Can Polat Pamay Spor Salonu’nda yapılacak il kongresinde kazananın Zonguldak olacağını söyleyen Tosun, “Birlik beraberliği sağlayarak 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerden zaferle çıkacağız” dedi.

BAŞBAKAN “5-0 OLUR MU?” DEYİNCE…

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı mülakat sonrası adının açıklanması sırasında Başbakan’ın kendisine “Zonguldak’ta 5-0 yapar mısın Zeki?” diye sorduğunu hatırlatan Zeki Tosun, “Ben de kendisine son genel seçimde Zonguldak’ta aldığımız oyu hatırlattım. Biraz daha çalışırsak 4 milletvekili çıkarabileceğimizi söyledim. O da bana tüm aday adaylarının tecrübelerinden faydalanmamı, birlikte hareket etmemi söyledi. Genel seçimden sonra yeni vekillerimizle Zonguldak’a hizmet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKAN MÜJDEYLE GELECEK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Zonguldak mitingine katılamayacağını ancak Zonguldak’a mitinge geleceğini ifade eden Zeki Tosun şöyle konuştu: “Başbakanımız kongreye gelemeyeceğini ancak mitinge katılacağını söyledi. Bizde kendisine ilimizin eksiklerini anlattık. Başbakanımız Zonguldak’a geldiğinde müjdelerle geleceğini söyledi. Yeni dönemde Zonguldak’ın sorunlarının çözüm noktasında Başbakanımızın da desteğiyle hep birlikte çalışacağız”

ALİ BEKTAŞ YÖNETİME GİREBİLİR!

Halkın Sesi’nden Mustafa Özdemir’in “İl Başkan adayı Ali Bektaş’ın yönetiminize gireceği konuşuluyor. Doğru mu?” sorusuna Zeki Tosun şu yanıtı verdi: “Biz sadece partimizde değil Zonguldak’ta birlik beraberlik ortamını sağlayacağımız bir yönetim oluşturacağız. Sadece Ali Bektaş değil herkesle görüşüyoruz. Sayın Ali Bektaş ile görüşmedim ama bugün yarın görüşeceğim. Sonuçta belediye başkan adayımızdı. O da yönetim de olabilir. Hep birlikte Zonguldak için çalışacağız. Zonguldak için gerektiğinde CHP’li vekillerle de ortak çalışırız.”