Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan adayı Mehmet Yaman, adaylar içerisinde aktif siyaset yapan tek kişinin kendisi olduğunu belirterek, “Ben Maden Mühendisiyim. Fizikçiyim. Yerin yedi kat altında şehir inşa ediyoruz. Yer üstü bizim için çok daha kolay. Zonguldak’ta 5 yıldızlı belediyeciliğe talibiz” dedi.

Yaman, “Saadet Partisi 1389 seçim bölgesinde iç kimse ile ittifak yapmadan seçimlere giren tek parti” şeklinde konuştu 


Saadet Partisi adaylarının tamamının cepsiz ceketleriyle yola çıktıklarına vurgu yapan Yaman, “Zonguldak Belediye Başkanlığına oturduğumuz ilk gün belediyedeki israf ve yolsuzluğun önüne geçeceğiz. Her kuruşa yetim malı gibi sahip çıkacağız. Biz halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla çalışacağız. İbadet aşkıyla çalışan bir belediyecilik yapacağız” diye konuştu.

HALA “ÜÇ Ç” İLE UĞRAŞIYORUZ

Milli görüş belediyeciliği 1980’li yıllarda yola çıktığında “Üç Ç” ile mücadele sloganı ile görev yaptığını kaydeden Yaman, “Yıl 2019 oldu hala üç ç ile mücadele ediyoruz. Ne idi bu üç ç? Çöp, çamur ve çukur. Buna toz-toprakta eklendi. Milli görüş belediyeciliğini bu halk yakinen biliyor. Geldiğimizde üç ç tarih olacak. Çünkü Saadet Partisi olarak Zonguldak’ta anket yaptırdık. Halkımızın birinci isteği yol. Bizde işe yollarla başlayacağız” dedi.

İŞTE PROJELERİ

Saadet Partisi olarak hayali projeler ile halkı kandırmadıklarını kaydeden Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim önceliğimiz halka dokunacak vatandaşın öncelikli sorunları. İlk olarak şehrin nazım imar planlarını yeniden düzenleyeceğiz. Tertemiz bir Zonguldak, ter temiz bir deniz, ter temiz sahiller olacak. Toplumun her kesimi ile görüştük. Balıkçılarımıza destek vereceğiz. Sahillerimizden 12 ay insanımız faydalanacak.

Lavuar alanını mutlaka çözeceğiz. Lavvar alanı projesi ile de otopark sorununu çözeceğiz. Fevkani köprüsünü yıkmak yerine kuvvetlendireceğiz. Çiçeklendireceğiz. Boyayacağız. Işıklandıracağız.

Her mahalleye bir yaşlı bakım konağı olacak. Belediyede kurulacak bir birim ile alo tamir hattı telefonla arayan yaşlı vatandaşlarımız ücretsiz hizmet alabilecek.

Şehir insana nefes alacak mesire alanları yapacağız. Bu alanlarda yapay göletler ve rekreasyon alanları olacak. Şehrin belli yerlerine çeşme ve tuvaletler yapacağız. Alt yapısı ve yolu çözülmemiş mahalle kalmayacak. Kentsel dönüşümü hızlandıracağız.

OSB ve yatırımcıları destekleyerek istidama katkı vereceğiz. Hepsinden önemlisi üreten bir belediye olacağız. Pazar yerini iki katlı yapacağız. Alt katını otopark, üst katını da giysi pazarı, el sanatları ve pazar yeri şeklinde yapacağız.

Uyuşturucu ile mücadelede Emniyet güçlerimize destek vereceğiz. En büyük projemiz gençlerimiz. Özellikle okul önlerindeki zehir ticaretinin önüne geçmek için sorumluluk alacağız. Yaşam koçları ile gençleri buluşturacağız. Gençlerimizin yeteneklerine göre yön çizeceğiz” 

Mehmet Yaman kimdir?

1967 yılında Kozlu’da doğu. İlk-orta öğretimini sırasıyla Atilla ilkokulu ve Kozlu ortaokulunda tamamladı. 1982 yılında Çıraklık kursiyerliğinden TTK’ya işbaşı yaptı. Çalışırken Fener Lisesinde eğitim hayatını sürdürdü sonrasında Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünü okuyarak mezun oldu. Fizik bölümünde okurken, Karaelmas üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. İş sağlığı ve güvenliği alanında yüksek lisan yapan Mehmet Yaman halen Türkiye Taşkömür Kurumundan çalışıyor. (Röportaj: Cevdet AKGÜN)