MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Madenci Anıtı’nda yapılan mitingde yaklaşık bin kadar partiliye hitap etti. MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan’ın “67’de 67 Proje”sinin arkasında olduğuna vurgu yapan Bahçeli, “Hamdi Ayan’ın ilan ettiği 67 projenin gerçekleşmesini hem takip edeceğim hem de sahip çıkacağım. Binlerce yeni istihdam için, yeni yollar için, yeni kadın girişimci kooperatiflerinin kurulması için MHP iradenize taliptir, MHP göreve hazırdır. Ve bunların hepsinin takibini yapmak da boynumun borcudur. Zonguldak’a her zaman inanıyorum. Zonguldak için elini taşın altına koyan adaylarımıza kefilim” dedi.

“TTK, BU ŞEHRİN EKMEK TEKNESİDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14.00’te Madenci anıtında yağmur altında Zonguldaklılara hitap etti. Genel gündem konusu olarak beka sorunu ve Millet ittifakı üzerine dair konuşan Bahçeli, Zonguldak’ın yerel gündemine dair ise TTK’nın yaşatılması, emek ve alın teri konularına vurgu yaptı.  

Bahçeli’nin mitingi öncesinde emniyet miting alanı ve çevresinde kuş uçurtmadı. Madenci anıtı ve çevresi demir bariyerlerle kapatılırken, geniş güvenlik önlemleri alındı.

AYAN: “ZONGULDAK’IN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Bini aşkın vatandaşın Madenci anıtını doldurduğu mitingde ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan konuştu. Ayan, “Zonguldak’ın makus kaderine dur diyeceğiz. Bugün burada bütün belediye başkan adaylarımızla karşısızdayız. Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik. Yönetmek en son bize yakışır. İyi bir çalışma yaptık. 67’ye 67 projesi yaptık. Buradan söz veriyorum: 5 yıl içerisinde bu projeleri yapacağım. Üreten bir belediyecilik vizyonu ile geleceğiz. Bizim tek derdimiz 50 yıldır geriye giden şeyleri düzeltmek.” dedi.

Miting alanına Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal da katıldı.

DEVLET BAHÇELİ KONUŞMASI

MHP lideri Devlet Bahçeli, konuşmasında önce adayların isimlerini okuyarak destek istedi. Daha sonra TTK ve madencilik üzerine konuşarak emeğin ve helal kazancın önemine değinen Bahçeli, şunları söyledi:

“31 Mart Türkiye’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en önemli seçimlerden birisi olacaktır” ifadesini kullanan Bahçeli, şunları söyledi:

“Emeğin şehri, erdemin şehri, helal lokmanın şehri, fedakarlığın şehri Zonguldak’ı yürekten selamlıyorum. Hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine 16 gün kala Zonguldaklı kardeşlerimle buluşmanın hazzını ve kıvancını yaşıyorum. 31 Mart seçimlerinin ülkemize, milletimize, Zonguldak’ımıza, milli geleceğimize ve elbette milli bekamıza hayırlı olmasını, güzelliklere ve yeni bir diriliş ruhuna kaynaklık etmesini Rabbim’den niyaz ediyorum. Bu açık hava toplantımızın gerçekleşmesinde emeği geçen her dava arkadaşıma teşekkür ediyor hepinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Zonguldak yerin binlerce metre derinliğinde nafakasını bulan azmin şehridir. Zonguldak kömürün karasından helal rızkının aydınlığını çıkaran çalışkan ve faziletli insanlarımızın diyarıdır. Zonguldak Türkiye için üreten, Türkiye’yi ısıtıp Türkiye’yi ışıklandıran adanmış ve ahlaklı insanlarımızın yöresidir. Madenci Anıtı Meydanı’nı dolduran siz değerli kardeşlerimle, Zonguldak’ta nefes alan, hayat mücadelesi veren her saygıdeğer vatandaşımla iftihar ediyor, alayınızı birden kucaklıyorum. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri Türkiye’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en önemli seçimlerden birisi olacaktır. 31 Mart seçimleri hem bekamız hem de bereketimiz için tarihi nitelikte bir seçime sahne olacaktır.”

HUZUR İSTİYARSANIZ ADRES MHP’DİR

Zonguldak’ın ağırlıklarından kurtulup, kamburlarından sıyrılması için yegâne çözümün MHP olduğuna dikkat çeken Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güven ve güvence istiyorsanız çare MHP’dir. Zonguldak ağırlıklarından kurtulsun, prangalarını söksün, kamburlarından sıyrılsın diyorsanız yegâne çözüm MHP’dir. Huzurlarınızda Zonguldak Belediye Başkan Adayımız Sayın Hamdi Ayan’ı hepinize emanet ediyor, üç hilale desteğinizi bekliyor ve bunu temenni ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’nin birbirinden değerli belediye başkan adaylarıdır ve sizlerin desteğiyle inşallah başarıya ulaşacaklardır. Zonguldak’ın sorunlarını biliyoruz. Zonguldak’ı çok iyi tanıyoruz. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun işçi yetersizliğinden dolayı kapanma aşamasına gelmesinden de derin bir üzüntü duyuyoruz. Bu kurum geçim kapısı, Zonguldak’ın ekmek teknesidir. TTK’nın kapanması veya kapasitesini azaltması hiç doğru değildir, tasvip ettiğimiz bir şey de olamayacaktır. Biliniz ki, alın terinizin heba olmasına seyirci kalamayız. Biliniz ki, emeklerinizin zayi olmasına sessiz duramayız. Biliniz ki, işinizi kaybetmenize tahammül edemeyiz. Türkiye Taş Kömürü Kurumu millidir, Zonguldak’ın geleceğidir, kesinlikle sahip çıkacağımızdan da hiç kimsenin endişesi olmamalıdır. Kömürün karasından ekmeğinizi çıkartıyorsunuz. Bu takdir edilecek, hürmet edilecek, hayranlıkla anılacak bir durumdur. Hakkınız olmayanı istemiyorsunuz. Hak etmediğiniz bir şeyi beklemiyorsunuz. Zonguldak’ta tembellik tutunamaz, gevşeklik barınamaz, tufeyliler bulunamaz. Sizler çalışarak nefes alıyorsunuz, yerin altını umutlarınızla aydınlatarak çocuklarınızın nafakasını kazanıyorsunuz, tencerelerinizi emeklerinizle kaynatıyorsunuz. Sonuna kadar helal olsun, hepinizi kutluyorum. Zonguldak üreten, ülkesi için ter döken onurlu insanların yuvasıdır. Bu yuvanın karartılmasına gönlümüz razı olmaz. Bu yuvanın hüznüne müsaademiz olamaz. Elbette yerin üstü uyurken, yerin altı canlıdır. Zonguldak gece gündüz işleyen bir cesaret ve hamiyettir. Bazen olur gaz sızar, bazen olur grizu patlaması yürekleri yasa boğar. Huzurlarınızda bugüne kadar pek çok maden kazasında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyorum. Mekanları cennet olsun diyorum.

ZONGULDAK İÇİN 67 PROJENİN TAKİPÇİSİYİM VE SAHİP ÇIKACAĞIM

Özellikle Zonguldak Belediye Başkan Adayımız Sayın Hamdi Ayan’ın ilan ettiği 67 projenin gerçekleşmesini hem takip edeceğim hem de sahip çıkacağım. Binlerce yeni istihdam için, yeni yollar için, yeni kadın girişimci kooperatiflerinin kurulması için MHP iradenize taliptir, MHP göreve hazırdır. Ve bunların hepsinin takibini yapmak da boynumun borcudur. Zonguldak hamd olsun tıpkı Karadeniz gibi al bayrağa yol veriyor, al bayrağa sahip çıkıyor, üç hilalde uzlaşıyor. Zonguldak Karadeniz gibi çırpınıp sevdalılarını bağrına basıyor. Helalin peşinden hilalin gölgesinden asla ayrılmıyor. Çok yaşa Zonguldak, bin yaşa Zonguldak, her daim var ol Zonguldak. Milletimizin her güzel insanını bir ve eşit gören bir mizaca sahibiz. Hiç kimseyi ayırmıyoruz. Hiç kimseyi dışlamıyoruz. Hiç kimseyi yok saymıyoruz. Bu vatan benim, bu bayrak benim, bu ülke benim, bu devlet benim diyen her kardeşimle beraberiz, birlikteyiz, aynı geleceğin izindeyiz. Hiç kimsenin kökenine bakmadık. Hiç kimsenin anasının diliyle ilgilenmedik. Hiç kimsenin siyasi, fikri ve ideolojik aidiyetini mesele etmedik. Biz birlikte Türkiye olduk. Biz Zonguldak’ın sevgisinde buluştuk. Milli bekamızı yaşatmanın azim ve hedefinde birleştik, bunda sözleştik, bununla ahitleştik. Zonguldak Cumhur İttifakı’nın kapsamında değilse de, Ak Partili kardeşlerimizle biriz, beraberiz. Çünkü biz Cumhur İttifakı’yız. Çünkü biz Türk milletinin var oluş mücadelesinin yılmaz neferleriyiz. Çünkü biz millet-i ebed müddetin, devlet-i ebed müddetin yıkılmaz kalesiyiz. CHP’ye oy veren kardeşlerim, gelin bu mücadeleye siz de katılın. İP’e gönül veren kardeşlerim, gelin bu şerefe siz de ortak olun. Zillet İttifakı’nın niyeti iyi değildir. Amacı temiz değildir.  Geleceği hayırlı değildir.”

 

ONURLU BİR HAYAT, BAĞIMSIZ GELECEK, DİK BAŞ İÇİN BEKA DİYORUZ 

Türk milleti ahlakıyla, anılarıyla, var oluş ilkeleriyle tarih boyunca adından söz ettirmiş, hükümranlığını ve haysiyetini korumayı bilmiştir. En korkunç ölümlere maruz kalmamak için beka diyoruz. Tarihten silinmemek için beka diyoruz. Onurlu hayat, bağımsız gelecek, dik baş için beka diyoruz. Ebediyet ırmağına coşkun nehirler gibi akmak için beka kararındayız. Eğer beka yoksa, bağımsızlık yoksa, milli varlık zillete düşmüşse ne madenin, ne de çıkarılacak kömürün hiçbir önemi de yoktur. Beka, milli cevherdir, damarlarımızdaki asil kandır. Ötüken’den çıktık çıkalı bekamızı namus bildik. Söğüt’ten yayıldık yayılalı bekayı korumak için and içtik. Son yurdumuzu kutlu fethimizin ruhuyla buluşturduk buluşturalı bekadan en ufak taviz vermedik, en küçük geri adım atmadık. Bekamızı muhafaza ettiğimiz için bugün buradayız” diye konuştu.

MHP’nin bir birinden değerli belediye başkan adaylarıdır ve sizlerin desteğiyle inşallah başaracaklardır. Bu defa MHP demeye hazır mısınız? Bu defa Zonguldak’ın önünü açacak mısınız? Zonguldak’ın sorunlarını biliyoruz. TTK’nın işçi açıkları nedeniyle kapanma aşamasına gelmesinden derin üzüntü duyuyoruz. Bu kurum şehrin ekmek teknesidir.

TTK MİLLİDİR, ZONGULDAK’IN GELECEĞİDİR

TTK millidir, Zonguldak’ın geleceğidir. Sahip çıkacağınızdan kimsenin endişesi olmamalıdır. Yerin altından ekmeğinizi çıkarıyorsunuz. Bu gerçekten takdir edilecek bir durumdur. Zonguldak’ta tembellik tutunamaz. Sizler yerin altını umutlarınızla aydınlatacak çocuklarınıza ekmek götürüyorsunuz.

Madenci anıtı meydanlarını dolduran değerli kardeşlerimizle iftihar ediyorum. Alayınızı kucaklıyorum. Gününüz kutlu olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. 31 Mart seçimleri Türkiye’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği önemli seçimlerinden biridir. Hem bekamız hem de tarihi bir seçime sahne olacaktır. Şimdi soruyorum 31 Mart'a hazır mısınız? Sandığa sahip çıkmaya hazır mısınız? Zonguldak’ın makus talihini değiştirecek misiniz? Huzur istiyorsunuz adres Milliyetçi Hareket Partisi. Hamdi Ayan’a size emanet ediyorum. 3 Hilal’e sahip çıkalım.

Milliyetçi Hareket partisinin bir birinden değerli adaylarıdır. Bu defa MHP uzlaşıp sorunlarını aşacak mısınız? TTK işçi yetersizliğinden kapanma aşmasına gelmesine üzülüyoruz. Bu kurum Zonguldak’ın ekmek kapısıdır. Buna seyirci kalamayız. Emeklerinin zayi olmasına sessiz kalamayız. TTK millidir. Zonguldaklının geleceğidir. Sahip çıkacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Hakkınızı olmayanı istemiyorsunuz. Zonguldak’ta yemeklik tufanımız. Sizler Çaka’larla umutlanıyorsunuz. Tencerenizi Emeklerinizle kaynatıyorsunuz.

Zonguldak onurlu insanların yuvasıdır. Bu yuvanın hüznüne izin veremeyiz. Şair Orhan Veli Kanık ne güzel diyor: Siyah akar Zonguldak’ın deresi, yüzkarası değil kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası diye.

Huzurlarınızda bugüne kadar pek çok maden kazasında hayatlarını kaybeden maden şehitlerimize rahmet diliyorum. Siz yüksek sesle sorularıma cevap veriniz. Zonguldak’a, emeğinize, helal ekmeğinize sahip çıkacak mısınız?

GİDERAYAK TTK’NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ KONUŞTULAR

Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından kürsüden indi. Hamdi Ayan ve partililer tarafından uğurlanan Bahçeli, konuşma yaptığı platformun arka kısmında Hamdi Ayan’la TTK’nın özelleştirilmesi konusu ve 67’de 67 projesi hakkında konuştu. Bahçeli, TTK konusunda destek vereceğini kaydetti.

Daha sonra halkı selamlayan Bahçeli, kentten ayrıldı.

Haber: Emre Can Bayram