Muslu Beledie Başkanı Sabahattin Adıyaman, son günlerde haftlık bir gazetede hakkında çıkan haberlere basın açıklaması yaparak yanıt verdi.
Mal varlığının resmi birimlerce kayıt altında olduğuna vurgu yapan Adıyaman, yasal yollardan hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.
İşte Adıyaman'ın açıklamasının tam metni:
“Son dönemde  haftalık bir gazetede şahsımla Muslu Bölgesi’nde Kurulu bir enerji şirketi arasında sanki bir menfaat ilişkisi varmış gibi haberler yapılmaktadır. Bu dedikodu ve iftiralara karşı aslında kendimi savunma ihtiyacı duymuyorum. Çünkü beni tanıyan Muslu halkı ve mensup olduğum partinin taraftarları bu konuların doğru olmadığını biliyor. Atılan iftiralarla ilgili kendimi savunmak istemiyorum. Çünkü benim mal varlığımın ne olduğu ilgili kamu yönetimi tarafından kayıt altındadır. Benim bugüne kadar gizli saklı hiçbir faaliyetimde olmamıştır. Aslında bu durum beni tanıyanlar tarafından da bilinmektedir. Ancak hani bir laf vardır ya, sinek küçük ama mide bulandırır. Onun için kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından bu basın açıklamasını yapmayı gerekli gördüm.
Bu haberler tamamen asılsız, belgeye ve bilgiye dayanmayan, basın ahlak ve ilkelerine yakışmayan, masa başında uydurulmuş haberler olup, ilgili şahıslar gazetecilik mesleğinin onurunu da ayaklar altına almışlardır. Yapılan haberlerin tek amacı şahsımı karalamaya belediye başkanlığı makamını küçük düşürmeye yöneliktir. Açıkça bir iftiradır, haysiyetime yapılmış bir saldırıdır. Şahsımla ve belediye başkanlığı makamı ile ne problemi olduğunu bilmediğim gazete yönetiminde olan, amaçları akıllarınca şahsımı ve mensubu bulunduğum siyasi kurumu karalamak olan bu kötü niyetli kişiler hakkında, yapılan bu alçakça haberlerle ilgili, mahkemeye müracaat ettiğimin bilinmesinde fayda görüyor, devletin yüce yargısının da en doğru kararı vereceğinden emin olduğumu bildiriyorum. Herkes şunu çok iyi bilsin ki, ‘Bana itibar suikastı yapmaya çalışanlar, yarın kendi itibarlarını kurtarma çabası içinde olacaklardır.”