Basın mensupları ile kahvaltıda buluşan AK Parti Milletvekili Aday Adayı Muzaffer Kalaycıoğlu:

“Ağalık için aday olmadım”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Muzaffer Kalaycıoğlu, dün sabah Paşa Kebap Salonu’nda basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

İl Genel Meclisi ve Amelebirliği Eski Başkanlığı, Beycumalılar Derneği Başkanlığı’ndan sonra neden AK Parti'den Zonguldak Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayan Muzaffer Kalaycıoğlu, “Ben milletvekili olmamı kendimden ziyade Zonguldak için kavga ederken bir güç elde etmek adına istiyorum. Ağalık için değil, Zonguldak’a hizmet etmek için istiyorum. Para kazanmak için milletvekili adayı olmadım.” dedi.

“Her gün, bir seçim propagandası olmasa bile seçim var gibi geziyoruz.” diyen Kalaycıoğlu, “Biz bu defaki çalışmalarımızda biraz sessiz kaldığımız için arkadaşlar acaba Muzaffer Başkan aday değil mi, diye bir dedikodu, bir sohbet yapıyorlar. Oysa ben onlar bana yetişsinler aynı şartlarda yarışalım diye onları bekliyordum. Anladığım kadarıyla bunu anlamamışlar.” şeklinde konuştu.

“AMACIM DİKKAT ÇEKMEK”

AK Partili olmaktan gurur duyduğunu ve AK Parti’den aday adayı olmanın herkese nasip olmayacağını söyleyen Kalaycıoğlu, “Zonguldak’ta politize olmamış MHP’lisi, CHP’lisi, AKP’lisi, başka partilisi, Sivil Toplum Örgütlerinde olan bütün arkadaşlarımızın adayıyım. Zonguldak kültürünün tamamını kendimde görüyorum. İktidarda olan AK Parti’nin üyesi bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum. Türkiye’ye çağ atlamış bir partide görev yapmak herkese nasip olmaz. Böyle bir partiden aday olmak, aday adayı olmak da herkese nasip olmaz. İnşallah, Allah nasip kısmet eder de biz Zonguldak için mücadelemize biraz daha yetkili devam ederiz. Zonguldak için kavga etmediğim bir gün olmadı. Ben istiyorum ki bu kavgalarımın bir desteği bir temeli olsun, bir yetkisi olsun ki daha çok dikkat çekilsin.” dedi.

“SINIRIMI AŞARIM, CEVABIMI VERİRİM”

Geçmiş dönemlerde yaşadığı olayları anlatan Kalaycıoğlu, “Amelebirliği Başkanı iken Amelebirliği’nin parasına göz dikenin gözünü çıkartırım, dedim. Maden işçisinin parasına göz dikenin gözünü çıkartırım, dedim. Bir takım Sivil Toplum Örgütleri ertesi gün, böyle bir üslup olmaz derhal istifa etmeli, şeklinde beyanat vermeye başladılar. Arkadaşlar, hadise Zonguldak’ta maden işçisiyse üslubuma dikkat etmem, sınırlarımı aşarım, vermem gereken cevabı veririm. Yine televizyon programlarında söyledim, Karaelmas Üniversitesi isminin değişmemesi lazım diye. Karaelmas bir kenttir, bir diyardır, maden işçilerini yansıtır, dedik olmadı. Onun da bedelini ödedik. Genel Meclis Başkanlığı dönemimizde ben Zonguldak’ın 350 köyünün 350’sini dolaştım. Arada da kavgalarımız oldu. Şunu söylüyorum; Allah nasip kısmet ederse mecliste diğer partilerden çıkacak milletvekili arkadaşlarımızla beraber, bunun içine Karabük ve Bartın’ı da dahil etmek üzere, Zonguldak’taki bu sıkıntıları beraberce çözmeye talip olduk.” şeklinde konuştu.

“MÜCADELEMİZ ZONGULDAK OLSUN”

Kalaycıoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: “Politika, aldığı her oyun karşılığını verebilmek için bedel ödemeye hazır olan insanların işidir. Eğer bu bedeli ödeyemeyeceklerse, bunun için mücadele edemeyeceklerse kimse aday olmasın. Ben Zonguldak’taki bütün arkadaşlarıma bütün hemşehrilerime şunu söylüyorum: Kefil olamayacağınız, faydalanamayacağınız, faydasını göremeyeceğiniz, sizin adınıza kendiniz adına çalışmayacak, 24 saat mesaisini harcamayacak kimseye oy vermeyin. Ben de dahil. Eğer biz burada yaşıyorsak birtakım sıkıntılarımız varsa sıkıntılarımıza çare olmayacak hiç kimseye, yine söylüyorum parti gözetmeksizin oy vermeyin çünkü sizin oyunuzun da bir vebali var. Sizin gönderdiğiniz insan da mutlaka bu şehre hizmet etmek zorunda. Yine diğer partilerin Milletvekili aday adayı arkadaşlarıma da söylüyorum: Mücadelemizin konuşmalarımızın çalışmalarımızı Zonguldak adına yönlendirelim. Eğer bu günden kavgaya başlarsak yarın Zonguldak’ta ihtiyaç olan birlik ve beraberliği sağlayamayız.”

“AĞALIK İÇİN ADAY OLMADIM”

Diğer parti milletvekili aday adaylarının yaptığı yorumları değerlendirerek seslenen Kalaycıoğlu, “Bir Milletvekili aday adayı arkadaşımız ön seçimden çıktıktan sonra ilk konuşmasında, ‘AKP iktidarını yıkmak üzere geldik.’ diyor. Evet, arkadaşlar yine de Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının yıkılmayacağını, yani muhalefetin de iktidarın da ortadaki kamu araştırmalarını da görüyorsunuz. Anlaşıldı ki biz beraber çalışacağız. Hikmet iktidardan geçmiş. Hem iktidarın hem muhalefetin milletvekilleri iyi olursa Zonguldak’a daha iyi hizmet ederler. Arkadaşlar, uzun yıllar beraber çalıştık. İl Genel Meclisi Başkanlığı dönemimden, Amelebirliği Başkanlığı dönemimden beni tanıyorsunuz. Zonguldak halkı da tanıyor. Biz burada gönül dostlukları oluşturduk. Zamanımızın tamamını bu insanlar için harcadık. Biraz önce de söylediğim gibi yine söylüyorum: Ben milletvekili olmayı, kendimden ziyade Zonguldak için kavga ederken bir güç elde etmek adına istiyorum. Ağalık için değil, Zonguldak’a hizmet etmek için istiyorum. Para kazanmak için milletvekili adayı olmadım. Hayırlısıyla bundan öncekinden çok daha güzel günlerde yine beraber çalışırız.” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA