Gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerini anlatan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir:

“BÜTÇE YOK, PROJE VAR”

“Kimse zannetmesin ki Zonguldak Belediyesi çalışmıyor”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, slayt gösterisi eşliğinde yapılan çalışmalar ile gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri anlattı.

Akdemir, lavuar alanı, dere ıslahı, kapuz projesi, Fener gezi projesi, liman arkası, arıtma tesisi, çöp döküm alanı, sahil bandı, asfalt çalışmaları, 2B sorunu, giysi pazarı projesi, doğal gazı çalışmaları ile ilgili birçok konuda basına bilgi verdi.

Zonguldak Belediyesi’nin eleştirenlere de cevap veren Akdemir, “Kimse zannetmesin ki; Zonguldak Belediyesi çalışmıyor. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi. Siyasetçilerin hizmette parti gözetmeksizin çalışması gerektiğini savunan Akdemir; “Benim A partim veya B partim olmaz, ben Zonguldak halkının belediye başkanıyım. Eğer siyasi partilerimizin milletvekilleri parti ayrımı veya siyasi ayrım yaparlarsa orasını ben bilemem” diye konuştu.

YENİ MİLLETVEKİLLERİMİZLE ENGELİ ÇÖZECEĞİZ

Slayt gösterisi eşliğinde yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi veren Akdemir şunları söyledi: “Biz çöpten elektrik enerjisi üretme fikrini benimsedik. Dere ıslahımız bizim olmazsa olmazlarımızdan birisidir. Kanayan yaramız ise lavuar alanı. Bir engel var, 7 Haziran seçimlerinden sonra bu engeli de çözeceğiz. Yeni milletvekillerimizle ve onların heyecanı ile bu sorunu çözüp, lavuar alanını da Zonguldak halkının hizmetine sunacağız.

SAYILI TURİZM İLLERİNDE BİRİ OLACAĞIZ

Kapuz projesi hayata geçtiği zaman Zonguldak Amasra’dan daha güzel bir alan olacak mavi bayrak alınması da kolay bir çalışma değil. Temizlik çok önemli tutuluyor. Biz en güzel şekilde elimizden geleni yapacağız ve Zonguldak’ı Türkiye’nin sayılı turizm illerinden biri yapmak için çalışacağız. Biz iktidar partisinin her zaman yardımını bekliyoruz. Biz muhalefet olduğumuz için bize pek sıcak bakılmıyor. Bir imza aşaması olacak orada onlardan da destek isteyeceğiz.

FENER VE GİYSİ PAZARININ ÇİRKİN GÖRÜNTÜ KALKACAK

Fener’deki çirkin görüntüyü kaldırmak ve onun yerine güzel bir çalışma yaparak halkımıza bir alan kazandırmaya çalıştık. Ancak bizim suç işlediğimiz söylendi, bizim yaptığımız sadece çevre düzenlemesi idi. Eğer bizim yaptığımız suç ise, halkımıza hizmet etmek suç ise ben bu suçu ölene kadar işleyeceğiz. Giysi Pazarı’nda çirkin bir görüntü var. Esnaflarımızın da desteğini alacağız ve oraya güzel bir alışveriş alanı kuracağız. Esnafımızı ikna edeceğiz ve yaşanabilir bir Zonguldak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

HERŞEY HAZIR VALİ BEYİN ONAYINA KALDI

Arıtma tesisinin olduğu yere güzel ve görsel bir proje yapmak istiyoruz. Burası için her şey hazır sadece Sayın valimiz Ali Kaban’a sunumu kaldı. Oraya antik bir yapı şeklinde bir görüntü kazandıracağız. Liman arkasında bulunan tünel var ve orasını ışıklandırarak bir yürüyüş yolu yapacağız. Bu yürüyüş yolu Zonguldak Valiliği’nin olduğu bölgeye kadar gelsin ve güzel bir yürüyüş olanı olsun istiyoruz. Bunun için çalışmalar başlatacağız. Sahil Bandımıza güzel bir proje düşünüyoruz. Zonguldak’ın bu kirli yüzü ne olursa olsun değişmelidir. Biz projelerimizi yaparken bütün kurumların görüşlerini dikkate alıyoruz.

BENİM PARTİM OLMAZ

Seçim sonuçlarının ne olduğu ve hangi partinin kazandığı önemli değil. Benim için kim olursa olsun Zonguldak Milletvekilidir. Benim A partim veya B partim olmaz.  Ben Zonguldak halkının belediye başkanıyım. Asfalt konusunda biz gerekli bilinçte olan birisiyiz. Ben Enerji SA ve Doğalgaz yetkililerine Mayıs’ın 20’sine kadar çalışmalarını bitirmeleri gerektiğini belirttik. O tarihten sonra kazma vuramayacaklarını da önemle duyurdum. Anlattığımız projeleri biz hemen hayata geçirmek isteriz. Ancak bürokraside işler öyle olmuyor. Çok büyük bir bütçemiz yok, paramız yok ama ödemelerimizi rahatlıkla yapabiliyoruz.  Biz eleştirilere her zaman açığız ancak bilmeden eleştiri yapılmasına karşıyız. 2B sorununu her zaman belediyenin üzerine atmaya çalıştılar. Bu halkın gözünün içine baka baka yalan söylemekten başka bir şey değildir.

ALİ BEKTAŞ BENİ ÜZDÜ

Sayın Ali Bektaş’ı seven birisiyim, kendisi de beni seven birisidir. Beni eleştiriyor ama şunu bilmesini istiyorum; ben halkım ve meclis üyelerim ile birlikte ondan daha fazlasını yapacağım. Onun hayal ettiğinden daha fazla işler yapacağım. Bir Cumhuriyet dönemi çocuğunun böyle konuşmalarda ve söylemlerde bulunması ben, üzdü. Ali Bektaş, sen daha önce CHP’liydin… Ne oldu da bir anda değiştin. Öğretmenden belediye başkanı olmaz diyorlar.

CAVİT ZÜLFİKAR’IN SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Cavit arkadaşımızın CHP’liliğinden kimse şüphe etmesin. Bu sorun bizim aile içerisinde yaşadığımız bir sorundur ve bu problemi de çözeceğiz. Cavit Bey’i eskiden tanıyan birisi değilim ama kendisine saygı duyan ve kendisini seven birisiyim. Verdiği karara saygı duydum. Kendisinin de bir görüşü vardır ve ona göre hareket etmiştir.”

Haber: Nermin AKKAYA