Akın&Tuprcu A.Ş. gururla sunar:

Beyaz Liste: 628,  Sarı Liste: 324

Milletvekili sıralamasında yapılan ayak oyunlarıyla 7 Haziran Genel seçimlerinde il genelinde alınan oyları 1 Kasım’da 9 bin gerileyen CHP’de dün merkez ilçe ve ilçelerin delege seçimleri vardı. Alınan seçim mağlubiyeti ve antidemokratik uygulamalar nedeniyle mevcut yönetimlere karşı tepki amaçlı  “sarı liste” adı altında liste çıkartan muhalifler seçime girdikleri 14 mahallede 324 oy alırken, Harun Akın, Şerafettin Turpcu, eski CHP İlçe Başkanları İlker Özüpek, Tarık Coşgun, Nurettin Yolcu, Ertuğrul Koltuk ve Cemal Şahin’in desteklediği “Beyaz Liste” ise 628 oy aldı. Bu sonuçlara göre muhalifler Baştarla ve Çınartepe Mahallesi’nde kazanan taraf olurken, diğer mahallelerin tamamında beyaz liste galip geldi. En fazla delegeye sahip Bahçelievler Mahallesi’nde ise kıran kırana bir yarış oldu. Bahçelievler’de beyaz liste 128, sarı liste 94 oy aldı.

CHP ÜYESİ SANDIĞA GİTMEDİ!

Daha önce kamuoyuna ve parti üyelerine delege seçimlerini mahalleye sandık kurarak yapacağını söyleyen CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, son anda kararından vazgeçince CHP üyesi en demokratik hakkı için sandığa gidemedi. Son ana kadar delege seçimi yapılacağını üyelerden gizleyen CHP İl ve ilçe başkanlığı genel merkezden yapılan uyarı üzerine seçimlere saatler kala Cumartesi saat 12.50’de üyelerine mesaj attı. Merkezde yaklaşık 2 bin 700 üyesi olan CHP’de dün yapılan delege seçimlerinde bin 25 kişinin oy kullandığı gözlendi. Yüzde 40 gibi düşük bir katılımla yapılan seçimlerde Bağlık Mahallesi’nde sadece 4 kişinin oy kullanması CHP’nin genel seçimlerde aldığı mağlubiyetin en çarpıcı göstergesi oldu.  Dünkü seçimlerde bisküvi kutularında açık alanlarda oy kullanmak zorunda kalan partililere yönlendirme yapanların olduğu da gözlendi.

TURPCU VE AKIN’IN YOLLARI SANDIKTA KESİŞTİ!

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve eski Milletvekili Harun Akın’ın belirleyici olduğu dünkü seçimlerde oy kullanmak için partiye gelen CHP üyeleri “beyaz liste” ile işbirliği yapan Akın ve Tuprcu’yu görünce, “Akın&Turpcu A.Ş yine işbaşında” yorumu yaptı. Son 1 Kasım genel seçimlerinde yaşadığı mali kriz nedeniyle para harcamamak için Harun Akın’ın sıralamadaki yerinin değiştirilmesinde etkili olan Şerafettin Turpcu’nun 7 Haziran’da yapılan önseçim sonrasında Akın’la araları açılmıştı. Önseçimde ittifak yapmalarına rağmen Turpcu ve ekibin kendisine oy vermediği gerekçesiyle açık tavır koyan Akın uzun süre Turpcu ile konuşmamıştı. O dönemde Akın’a yakınlığıyla bilinen yerel gazetelerde Turpcu’nun AKP iktidarından aldığı ihaleler ve para karşılığı oy satın aldığı yönünde haberler yapılmıştı. Kulislerde, Turpcu’nun önümüzdeki yerel seçimlerde Harun Akın’ın  Zonguldak Belediye Başkan adaylığı konusunda destek sözü karşılığı barıştığı konuşuluyor.