Siyasi baskıların gölgesinde kalan İş-Kur, Zonguldak’a verilen 300 kişilik kontenjanın tamamını AKP’li belediyelere kullanırken, CHP ve İYİ Partili belediyelere tek bir kontenjan verilmedi

AKP CUMHURİYETİ!

Halkın Sesi istihbarat servisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Zonguldak’a verilen 300 kişilik kontenjanın sadece AKP’li belediyelere verileceği bilgisine ulaştı. Edinilen bilgiye göre, İşkur Zonguldak İl Müdürlüğü siyasi baskılar nedeniyle Toplum Yararına Programlar(TYP) çerçevesinde verilen 300 kontenjan, sadece AKP’li toplam 13 il, ilçe ve belde belediyelerine paylaştırıldı. İYİ Parti ve CHP’li 12 belediyeye ise tek bir personel hakkı bile verilmedi.

300 personelin dağılımda AKP’li Zonguldak Belediyesi’ne 60, 20 bin nüfuslu AKP’li Kilimli Belediyesi’ne 35 kontenjan verilirken, 117 bin kişinin yaşadığı CHP’li Ereğli Belediyesi’ne kontenjan hakkı tanınmadı. 

AKGÜN: “AKP HALKI CEZALANDIRIYOR”

Konuyla ilgili olarak Halkın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, geçmiş yıllarda da TYP kapsamında İşkur üzerinden verilen işçilerin dağılımında iktidar partisinin kazandığı belediyelere ayrıcalık tanındığını belirterek, “Zonguldak’a TYP’den verilen 300 kişilik kontenjanın sadece AKP’li belediyelere verileceği yönünde duyumlar biz de aldık. İktidar partisi, geçmiş yıllarda da benzer haksızlık yaptı. Eğer bu kez de benzer bir adaletsizlik olursa hükümeti halka şikayet edeceğiz. Umarım bu yanlıştan dönülür. Bu, CHP ya da İYİ Parti’yi değil resmen halkı cezalandırmaktır. Partilerinin adında sözde ‘adalet’ olanlar bu adaletsizliğin hesabını bu halka veremez” dedi.