Yeniçeriler, toplantı üzerine toplantı yaptı... Selim Alan taraftarlarının sosyal medyada toplu fotoğraf paylaşarak “Safları sıklaştırın, sırtlanlar girmesin” şeklinde mesaj paylaşması, bardağı taşıran son damla oldu.

AKP’deki “Sırtlan” Kim?

Halkın Sesi’nin dünkü manşeti kamuoyunda geniş yankı buldu. “Yeniçeri İsyanı Kapıda” başlıklı manşet parti kulislerini harekete geçirdi. Bu haberle, yerel seçimler öncesinde başlayan gerilim su yüzüne çıkmış oldu. Yerel seçimlerde 19 mahallede kurduğu komitelerle seçimi kazanmakta etkili olan İl ve ilçe teşkilatını karşısına alan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, dün “Yeniçeri” grubunun başını çeken Yaşar Gök’le makamında bir saat görüştü. 

SELİM ALAN, AÇIK OYNUYOR 

Gün içinde sosyal medyada bir paylaşım yapan Güray Topal, “Safları sıklaştırın. Sırtlanlar girmesin” mesajı attı. Kamuoyu, Topal’ın “sırtlan” ifadesi ile kimi ya da kimleri kastettiğini merak ediyor.  Öte yandan paylaşımın haber olması üzerine zorunlu bir açıklama yapan Topal, paylaşımının siyasi bir içerik olmadığını öne sürdü.

Tüm bu gelişmeler, önümüzdeki günlerde AKP yönetim kadroları ve Zonguldak Belediyesi’nin zaten gergin olan ilişkilerinin daha da gerileceğini gösteriyor. Bilindiği gibi AKP’li Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca da parti ile yaşadığı sorunlar nedeniyle seçim kaybetmişti.