Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Zonguldak İl Başkanlığı’nın önceki akşam Dedeman Otel’de sivil toplum örgütleri, şehit aileleri, gaziler, huzurevi sakinleri ve partililere verdiği iftar yemeğinde Zonguldak eski Milletvekili Özcan Ulupınar ile Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş arasında yaşan yumruklu kavga dün akşam tüm ulusal gazete ve televizyonlarda haber oldu. Olay genel merkezde yankı bulurken, kavganın 7 Haziran genel seçimlerine yönelik bir hesaplaşma olduğu öne sürüldü.

TOSUN: “ORUCUN DA ETKİSİYLE SİNİRLER GERİLMİŞ OLABİLİR”

AKP İl Başkanı Zeki Tosun, Halkın Sesi’ne Ulupınar ve Gebeş arasında yaşanan kavgayla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Yaklaşık 10 gündür iftar programımızın hazırlığını yapıyorduk. Başlangıçta her şey çok güzeldi. İftara yakın biranda ortalık karıştı. Ne olduğunu anlayamadık. AKP geleneğinde kavga hiçbir zaman olmamıştır. Yanlış oldu. Hepimiz üzüldük. Olmaması gerekiyordu. Bundan sonra taraflarla görüşüp tatlıya bağlamak için elimizden geleni yapacağız. Bu işi büyütmeden çözeceğiz. Orucunda etkisiyle sinirler gerilmiş olabilir. Bize yakışmadı”



GENEL MERKEZDEN “SUS” EMRİ

Öte yandan dün olayın ulusal televizyonlarda geniş yankı bulması üzerine Özcan Ulupınar ve Satılmış Gebeş’in telefonları kitlendi. Pusula TV’ye konuşan Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, “Ne olduğunu anlamadım. Çok üzgünüm” derken, Halkın Sesi’nin telefonla görüştüğü Özcan Ulupınar ise olayla ilgili konuşmama kararı aldığını söyledi. Öte yandan AKP Genel Merkezi’nin Ulupınar ve Gebeş’e televizyon ve gazetelere konuşmama yasağı getirdiği öğrenildi.