Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını belirlemek için anket çalışmalarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisi’nde aday arayışları devam ediyor.

Mevcut aday adayları arasında yapılan anketlere göre en çok oy alacak adayla yoluna devam etme kararı alan AKP Genel Merkezi’nde Zonguldak için en güçlü adayın önceki dönem milletvekili olan Özcan Ulupınar olduğu öğrenildi. Kozlu Belediye Başkanlığı için eski belediye başkanı Ali Bektaş’ın ismi genel merkez kulislerinde en çok konuşulan isim.

BEKTAŞ’IN ARKASINDA UÇAR MI VAR?

Kozlu Belediye Başkanlığı zamanında, dönemin AKP İl Başkanı olan Hamdi Uçar’a belediyeye ait en değerli yerini tahsis eden Ali Bektaş’ın güvencesi Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar. Bektaş’ı Kozlu’dan belediye başkan adayı yapmak için var gücüyle uğraşan Hamdi Uçar, kulis faaliyetlerini tüm gizliliğiyle devam ettiriyor.  Ali Bektaş ise “B planı” olarak MHP ve İYİ Parti’yi AKP’nin alternatifi olarak bekletiyor. Özcan Ulupınar ve Ali Bektaş’ın son ana kadar adaylığını açıklamayacağı öğrenildi.