Ve Beklenen İttifak Oldu... MHP ve AKP kurmayları Zonguldak’ın da aralarında olduğu 16 ilde ittifak yapılıp tek adayla seçime gidilmesini kararlaştırdı 

Ayan mı, Alan mı Çekilecek? 

Haftalardır gündemden düşmeyen “Zonguldak’ta AKP ve MHP ittifak yapacak mı?” sorusunun cevabı bugün yapılan komisyon toplantısında cevabını buldu. AKP ve MHP kurmayları dün yapılan komisyonda İyi Parti ve CHP’nin ittifak yaptığı aralarında Zonguldak’ın da bulunduğu 16 ilde ittifak katardı aldı. Buna göre AKP Adayı Selim Alan ya da MHP Adayı Hamdi Ayan çekilerek diğer adaya destek verecek. Hafta sonu da çalışacak komisyonlar belediye meclisi listelerinin nasıl yapılacağına karar verecek. 

ZEKİ ÇAKAN BOMBASI

Öte yandan ittifak bombası üzerine MHP ve AKP adaylarının hangisinin çekileceği konusunda şu ana kadar resmî bir açıklama yapılmadı. TRT’nin haberi üzerine Halkın Sesi’ne konuşan AKP İl Başkanı Zeki Tosun, bugün AKP Genel Merkezinden telefonla aranarak ittifak kararlarının çıkabileceğini söylediklerini ancak şuana kadar kendisine tebliğ edilmediğini ifade etti. MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan ise yakın çevresine Zonguldak’ta ittifak haberini doğrularken, kendisinin değil AKP Adayı Selim Alan’ın çekileceğini ve AKP’nin MHP’ye yani kendisine destek vereceğini söyledi.
  Halkın Sesi, iki partinin hangi adayı gösterecekleri konusunda uzlaşamaması halinde Zeki Çakan’ın aday gösterilebileceğibilgisine ulaştı.