İşte AKP listesinin son hali

AKP’den Cansız’a vefa

AKP ve MHP arasında devam eden ve bitmek bilmeyen ittifak görüşmelerinde sona gelindi. AKP genel Merkezi İl Başkanı Zeki Tosun’u arayarak bugün saat 14.00’te telefonla arayacaklarını, o ana kadar listelerin İlçe Seçim Kurulu’na verilmemesini istedi.

Halkın Sesi, AKP kulislerinde sır gibi saklanan ve son anda listeye konulan bir isme ulaştı. Buna göre Zonguldak İmam Hatip Lisesi eski Müdürü İbrahim Cansız, seçilebilir yerlerde listeye dahil edildi.

Dün akşam geç saatlere kadar süren ve tartışmalara neden olan görüşmelerde AKP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selim Alan, Abdülkerim Gün ve Bünyamin Babaiban’da diretti. Zaman zaman gergin dakikaların yaşandığı toplantıda Alan, görüşmeyi iki kez terk etti.

Ancak buna rağmen Bünyamin Babiban ve Abdülkerim Gün Meclis listesinde yer bulamadı.

Halkın Sesi’ne konuşan İl Başkanı Zeki Tosun, genel merkezde yaptıkları görüşmede kendilerine saat 14.00’e kadar beklemelerinin istendiğini belirterek, “Şu anda listemizin son halini vermiş durumdayız. İttifakla ilgili genel merkezin vereceği kararı bekliyoruz. Gelen talimatlara göre hareket edeceğiz.” Dedi.

Öte yandan kulislerde ittifak kararı alınması halinde belirlenen sıralama numaralarındaki isimlerin kim olduğuna bakılmaksızın MHP ve AKP listesinin birleştirilebileceği öğrenildi.

İŞTE AKP LİSTESİNİN SON HALİ

Murat Uzun, Mehmet Apaydın, Züleyha Yazıcı Arıman, Bekir Selçuk, Burhan Onuk, İbrahim Cansız, Havva Yılmaz, Şendoğan Karataş, Sinan Toprak, Yusuf Deniz, Aydın Arıcı, Gökhan Çüteli, Lütfü Çavuş, Uğur Sarıkan gibi isimler yer saldı.