CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Halil Furat, Halkın Sesi’ne verdiği röportajda CHP aday adayı listesindeki bir isme atıfta bulunarak, “AKP’li müteahhidin taşeronluğunu yapıp milyonluk ihale alan bir kişi iktidar karşısında CHP’nin değerlerini nasıl savunabilir? Zonguldak’ın sorunlarını nasıl kavgasını verebilir?” dedi.

Bu kentte yaşayan, bu şehrin sorunlarını bilen insanların milletvekili adayı gösterilemesi gerektiğine vurgu yapan Furat, “Zonguldak’ı köy köy, mahalle mahalle tanıyor, yıllardır insanların sorunlarına koşuyorum. Spordan ekonomiye, çevre sorunlarından, yerel yönetimlerin sorunlarına kadar partimin her kademesinde verdiğim mücadeleyi CHP Genel Merkezinin de takdir edeceğine inanıyorum. Çünkü biz CHP barajın altında kaldığında partinin merdivenlerinde oturup ağladığımız günlerden bugünlere geldik. Başkaları gibi partimizi terk etmedik” şeklinde konuştu.

Zonguldak’ta yaşamayan aday adaylarının bu kenti siyasi sıçrama tahtası olarak kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini dile getiren Halil Furat şöyle konuştu: “Bu iktidar döneminde birileri zenginleşti, halk yoksullaştı. Bunun hesabını sadece siyaseten kimseye göbek bağı olmayan milletin vekilleri sorabilir. Ben de bu halkın içinden gelen aday adayıyım. İnsanlar yoksulluktan cinnet geçiriyor. 24 Haziran’da sandıklarda sosyal patlama yaşanacak. Halk bu krizin, bu zulmün hesabını sandıkta kesecek”