CHP Kilimli İlçe Teşkilatı tarafından bugün gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısı, gövde gösterisine dönüştü. Kilimli Gönlü Ferah Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında partililer salona sığmadı.

 

CHP Kilimli ilçe teşkilatı tarafından aday tanıtım toplantısı çerçevesinde Kilimli Gönlü Ferah Düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çatalağzı Belediye başkanı Adnan Akgün, Muslu belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, Kilimli CHP İlçe Teşkilatı, CHP Gelik Belediye Başkan Adayı İlker Çoban, CHP Kilimli belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi adayları ile yüzlerce partili katıldı.

“BANA YAŞLI DİYENLERİ BEN 30 SEFER DENİZ KENARINA GÖTÜRÜR, SUSUZ GETİRİRİM”


Kilimlilere hitap eden Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, kendisi hakkında atılan iddialara sert cevap verdi.

Kendisine yönelik yaşlı olduğu sözlerine cevap veren Aslankılıç, “Benim yaşlı olduğumu söylüyorlar, onun için konuşmamı yürüyerek yapıyorum, benim için yaşlı diyenleri ben 30 sefer denizin kenarına götürür, susuz getiririm.

Çünkü benim hamurum sağlam.” ifadelerini kullandı.

 

Aslankılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Benim için çalışmadı diyorlar. Ali Aslankılıç 1996-2009 arasında öyle bir çalıştı ki Kilimli Belediyesini Türkiye’deki 3250 belediye arasında ilk 10'a soktu, o dönemde 360 kilometre yol yaptım, 2500 kişiye ama bakanlıklarda ama başka kurumlarda iş sahibi yaptım, Allah Ömer Barutçu’dan razı olsun, onun sayesinde biz bunları yaptık.

 

ÇALMADIK, ÇALDIRMADIK

 

2009-2014 arasında kilimli belediyesinde tsunami oldu, her gün yolsuzluk, her gün arsızlık, her gün müfettiş baskınları, peşkeş çekmeler ardı ardına geldi. 2014-2019 arasına bakın, yol yapamadık; ama yolsuzluk da yapmadık.  Çalmadık, çaldırmadık, benim yoksulluklar içerisinde yaptığım hizmetler, onların satarak borçlanarak yaptığı hizmetlerden daha fazladır.

 

HİZMETLERİ ANLATTI

 

Kilimli’de evleri 24 metreye çıkarttılar, itfaiye araçları 18 metre, orada yangın çıksa, kim çıkıp kurtacak insanları? Onun için 750 bin lira vererek itfaiye aracı aldık.

 

Doğalgazı Kilimli’ye kim getirdi diye sorsanız biz getirdik derler bunlar. Bu derece utanmazlar, Kilimli’ye havuz getirdik diyorlar. 2014'te seçildiğimde havuzu Kozlu’ya kaydırıyorlardı ben engel oldum, havuzun imzasını ben attım. Pazar yeri yaptık diyorlar, belediye sarayı yaptık diyorlar, ben belediye başkanı olarak pazar yerine girmeye utanıyorum, yapmaz olaydınız keşke. Belediye sarayını 5 milyon liraya mal ettik dediler, Bülent Kantarcı başkana dedim ki şu projeyi Allah akına bir incele kaça mal olur diye sordum, kendisi de 1.5 milyona yaparım hatta içini bile donatırım dedi.

 

EN UFAK YOLSUZLUĞUM OLSA BU İKTİDAR BENİ BİR SANİYE BU KOLTUKTA TUTAR MI?

 

Geçen dönem ne diyorlardı Kilimli’deki her apartmanın üstündeki dubleksler Ali’nin diyorlardı, seçimden sonra benim belediye adına yaptığım bütün daireleri bir bir sattılar, şimdi de diyorlar ki Ali Bartın’da çiftlik aldı. Evet aldım; ama bankadan kredi çekerek aldım, bir müteahhitten avanta alarak almadım. Bartın’a gönderdiğim tüm kamyonların parasını belediye tıkır tıkır ödedim. Benim en ufak bir yolsuzluğum olsamuhalefet partisi belediye başkanı olarak, bu iktidar beni bir saniye bu koltukta tutar mı?

 

Biz iktidarız her şeyi yaparız derler, bunlar ben göreve gelene kadar hastaneye ruhsat bile vermediler. O riske girmediler, vermek istemediler; çünkü onlar akçeli işlerin peşinde koşarlar, biz o problemi de çözdük.

 

Arkadaşın biri diyor ki seçimi kaybedersem çoluğumu çocuğumu da alıp Kilimli’yi terk edeceğim. Eğer Kilimli’yi seviyorsan, Kilimli için mücadele edeceksin, kaçmayacaksın. Ben seçimleri kaybettiğimde sokaklarda gezip halkın sorunlarını çözmek için elimden geleni yaptım. Geçenlerde babamı kaybettim yine Kilimli’de toprağa verdim, ben burada doğdum, Allah nasip ederse burada öleceğim.

 

KAMİL ALTUN’UN BABASI TEHDİT EDİLDİ

 

2009’dan önce Ak Parti’nin şimdiki adayı Kamil Altun’un babası kilimli’de kuyumcu dükkanı açmak istedi; ama tehdit edilmiş. Tehdit eden kim biliyor musunuz?

Şimdiki İyi Parti’nin adayı!!

Ben babasına dedim ki sen aç dükkanını kurdeleni de ben kesmeye geleceğim dedim; ama ona da yüreği yetmedi. Bir tanesi de 2009-2014 arasında belediye başkanlığı koltuğuna oturdu, gelen tokatladı giden tokatladı. İşte bu yüzden belediye başkanlığı yürekli ve cesur insanların işidir”

Daha sonra Aslankılıç ve belediye meclis adayları ile misafir belediye başkanlarının partilileri selamlamasının ardından program son buldu.