Demokratik Sol Parti (DSP) Zonguldak İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada hem iktidar hem de muhalefete sert eleştiriler de bulunarak "Ama kimse umutsuzluğu kapılmasın, 
milletimiz alternatifsiz değildir, Alternatif DSP’dir." denildi.  DSP Zonguldak İl Başkanı Sercan Günarslan tarafından yapılan açıklamada 27 Kasım da yapılacak olan partilerinin genel kurultayınında çağrısını da yaptı.
"ASLA KABUL EDİLEMEZ"
15 Temmuz darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu söyleyen Günarslan, "Hiçbir darbe girişimi ya da darbe, ister sivil, isterse askeri irade tarafından gerçekleştirilsin asla ve asla kabul edilemez. Bu manzaranın sorumluları mutlaka “en kısa sürede” cezalandırılmalıdır. Ancak, bu gibi darbe girişimlerini gerekçe yaparak devletin yerleşmiş geleneklerini ortadan kaldırmak, Türk Silahlı Kuvvetlerini, Üniversiteleri, Devlet Kurumlarını, Eğitim yuvalarını darmadağın etmek, bu yapıların kimyasını bozmak devletimize yarar sağlamayacağı gibi, bunu yapanların da hayrına olmaz.Darbelerin kaynağı olarak gösterilen Askeri okullar kapatılınca bu sorunun ortadan kalkacağına inanlara sormak isterim; FETÖ terör örgütüne mensup olduğu iddiasıyla yüzlerce Hakim - Savcı, Doktor, Polis, Din adamı, İşadamı vb. tutuklandı. O zaman Hukuk Fakültelerini de, İlahiyat Fakültelerini de, Tıp Fakültelerini de kapatın olsun bitsin.
Bu anlayıştan bir an önce vazgeçilmelidir. Çözüm için Devlet, gerçek anlamda demokratik işleyişin önünü açmalı, Parlamentoda halkın tamamının “önyargısız” şekilde temsiline olanak sağlayacak düzenlemeleri vakit geçirmeden uygulamaya koymalıdır." dedi.
"DSP TÜRKİYE'NİN MİLLİ SOLUDUR"
DSP'nin Türkiye'nin milli solu olduğunu söyleyen Günarslan, "Antidemokratik seçim barajı derhal kaldırılmalı, seçime katılma hakkı bulunan partilerden oluşacak bir Cumhuriyet Hükümeti kurulmalı ve acilen demokratik ortama dönülmelidir. Şu anda tabiri caizse AKP – MHP koalisyonu vardır, MHP iktidar ortağı olmuştur, onları tebrik ediyoruz. Ana muhalefet partisi CHP ise 14 yıldır üstlendiği bu görevin hakkını verememiştir, başarısız olmuştur, kendisine oy verenleri hüsrana uğratmıştır. Ama kimse umutsuzluğu kapılmasın, milletimiz alternatifsiz değildir, Alternatif DSP’dir. DSP her geçen gün büyüyor, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla , açığıyla, kapalısıyla, büyüyor ve güçleniyor. DSP halkın özlemlerinden doğmuş bir hareketin partisidir, Türkiye'nin milliyetçi sol’u dur." diye konuştu.
"İL BAŞKANLARINA SESLENİYORUM"
Zonguldak'daki siyasi parti il başkanlarına seslenen Günarslan, "Ülkemiz ve komşu coğrafyamız, IŞİD ve PKK eli ile yürütülen kirli bir savaşla yeniden tanzim edilmektedir. Bu kirli savaşı yürütenler, bölgenin insanlarını Türk-Kürt,  Alevi-Sünni, Müslüman-Hristiyan diye ayrıştırmaya çalışmakta, kendi çıkarları için din veya millet farkı gözetmeksizin bölge ülkelerini hedef almaktadırlar. WBir siyasi tıkanmışlık döneminin tam da ortasındayız. İktidar partisi de, meclisteki muhalefet partileri de, doğrularıyla yanlışlarıyla bir şeyler yapmakta iseler de, bu yaptıkları çözüm değil sorun üretmekte, birbirlerinin yanlışlarını beslemekte, Türkiye’mizin kısır döngüsünü kırmasına gerekli katkıyı sağlayamamaktadır. Ülkemizin ve bölgemizin planlanmış bu kötü gidişini ve parçalanmasını durdurabilecek tek güç Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. dedi. (Aykut KARA)