Zonguldak Değişim Hareketinin Zonguldak TSO seçimleri konulu haftalık değerlendirme toplantılarının onikincisi Resul Demirbaş ve Berat Akmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden TSO Başkan adayı Şenol Altuntaş ve Oda bünyesindeki toplam 13 meslek komitesi sorumluları bir önceki hafta içinde yapılanları ve seçime kadar planlanan seçim etkinliklerini değerlendirdi.

 

Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki seçim süreci konulu haftalık toplantıyı değerlendiren başkan adayı Şenol Altuntaş; “Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak istiyorum. Ülkemizde egemenliği kayıtsız şartsız millete veren bir anlayışın en temel göstergesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması düşmana karşı mücadele azmimizi artırmış ve Kurtuluş Savaşı zaferinde çok büyük bir rol oynamıştır. Meclisimizin açıldığı bu özel günün çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi ise Ulu Önder Atatürk’ün geleceğimize verdiği önemin en güzel göstergesidir. Bize bağımsız bir ülkede yaşama yolunu canları pahasına açan Atatürk ve aziz silah arkadaşlarını şükran ve minnet ile bir kez daha anıyoruz.

 

Bilindiği üzere Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine çok az bir süre kaldı. Oda seçimlerinin ülke genelinde ertelenmesi ile birlikte yaklaşık 5 aylık bir süreçte tüm üyelerimizi ziyaret etme, onlarla iletişim kurma imkanına sahip olduk. Zonguldak TSO yönetimi konusundaki fikirlerimizi üyelerimize anlattık, yola çıkış amaçlarımızı paylaştık. Odamız üyelerinden gördüğümüz ilgi ve bizleri dinledikten sonra aldığımız destek çalışmalarımızdaki motivasyonumuzu hep en üst seviyede tuttu.

 

Zonguldak Değişim Hareketi olarak bizim ilk çıkış noktamız Zonguldak’ın kendi Odasına sahip çıkmasıydı. Hafta sonu bir futbol maçı münasebetiyle bir araya gelen her yaştan, her kültürden ve her iş kolundan halkımızın şehrin takımını sahiplenmesi bizi çok mutlu etti. Maçın sonucu maalesef Zonguldaksporumuz için hüsranla bitti ancak yıllardan sonra ilk kez “Zonguldaklılık” bilincinin onbinlerce kişi tarafından yeniden şekillendirilmesi, çıkar hesabı yapmadan bu şehrin insanlarının kendi değerlerine sahip çıkması son derece gurur verici bir tabloydu.

 

Şimdi bizler de Odamız üyelerinden aynı bilinçli hareketi istiyoruz. Demokrasinin temel unsurlarından olan seçimlerin en önemli özelliği katılım seviyesidir. İnanıyoruz ki Zonguldak insanının sahip olduğu demokrasi bilinci ile tüm üyelerimiz 5 Mayıs Pazar günü Zonguldak TSO seçimlerine katılıp kendi oylarını hür bir şekilde kullanacaklar.

 

Sandığa gelmemek ne bir tepki ne de bir destek yoludur. Tüm üyelerimizi 5 Mayıs Pazar günü TSO seçimlerinde oy kullanmaları için davet ediyoruz. Katılımın çokluğu gösterilen iradenin ve kararlılığın gücüdür. Zaten 4 yılda bir gerçekleştirilen seçimlerde medeni insanlar desteklerini de tepkilerini de oyları ile ortaya koyar. Zonguldak Değişim Hareketi olarak bizim üyelerimizden beklentimiz de budur; herkes gelsin, son derece centilmen ve demokratik bir ortamda özgür düşüncesi ile oy kullansın. Mevcut yönetim anlayışını destekliyor ve yönetimdeki arkadaşlarımız tarafından Odamızın 4 yıl daha idare edilmesini istiyorlarsa oylarını ona göre kullansın.

 

Yönetimden memnun olmayan, Zonguldak TSO yönetimindeki anlayışın değişmesini isteyen, üyeleri ile iletişimi son derece güçlü, etkin, aktif bir Oda beklentisi olan üyelerimizin de bu tercihlerini mutlaka sandığa yansıtmaları gerekmektedir.

 

Seçimler sonrasında oluşacak yeni yönetim anlayışının ilerleyen zaman içinde ilimizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarında ve meslek örgütlerinde de etkili olacağını biliyoruz. Bu yüzden değişimin Zonguldak TSO’dan başlaması ve ilimizin layık olduğu sosyo-ekonomik seviyeye ulaşması en önemli beklentimizdir.       

 

Bir hizmet yarışı olarak değerlendirdiğimiz Oda seçimleri sürecinde aday guruplar arasındaki iletişim son derece seviyeli ve düzgün bir şekilde yürütüldü. Bu durumun bir sonucu olarak, 5 Mayıs günü gerçekleştirilecek Oda seçimlerimiz de mutlaka bu şehrin sanayicisine, işadamına, esnafına layık bir şekilde geçecek. Huzurlu bir ortamda, yoğun katılımlı bir şekilde üyelerimizin tercihlerini sandıklara yansıtmaları, son dönemde ülke çapında çeşitli olaylarla bozulan Zonguldak imajını da yeniden düzeltecektir.

 

Geçen hafta içinde açıkladığımız belge ücretlerinin kaldırılması ve belge işlemlerinde sağlanacak kolaylıklar üyelerimiz tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Yönetiminde olduğumuz Zonguldak TSO’da yine üyelerimizden gelen her türlü talep ve beklenti mevcut mevzuat çerçevesinde mutlaka değerlendirilecek ve karşılanması için her türlü çalışma yapılacaktır.

 

Seçim günü olan 5 Mayıs’a kadar üyelerimize ziyaretlerimiz devam edecek. Üyelerimizden gördüğümüz takdir ve bize verilen destek ile seçimlerden sonra Zonguldak TSO’daki yönetim anlayışının değişeceğine dair inancımız tam.” dedi.

 

Toplantı, Oda seçimlerine kadar planlanan seçim etkinlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunularak sona erdi.