AKP Kozlu Belediye Başkanı Adayı Ali Bektaş’ın açıkladığı projelerin büyük bölümünün mevcut yatırımlarını bile durduran bakanlıklarca yapılacağını bildirmesi, vaatlerin ne kadar gerçekçi olduğu yönünde soru işareti yarattı

 

AKP’nin Kozlu Belediye Başkanı Adayı Ali Bektaş, seçildiği takdirde, 2019-2024 yılları arasında hayata geçireceği projeleri açıkladı. Bektaş’ın vizyon olarak dile getirdiği projelerin büyük bölümünün çeşitli bakanlıklarca yapılacağını bildirmesi projelerin gerçekliği konusunda soru işaretleri yarattı. Yayımladığı bildirgede Kültür Merkezi Projesi’nin Kültür Bakanlığı, Atık Su Arıtma Tesis’nin Çevre Ve şehircilik Bakanlığı, Göğüs Hastanesi Projesi’nin Sağlık Bakanlığı, Mendirek Projesi’nin Ulaştırma Bakanlığı, Kozlu Deresi Islah Projesi’nin DSİ tarafından yapılacağını açıklayan Bektaş, kriz nedeniyle tüm yatırımlarını durdurmuş olan bakanlıkların bu projeleri ne zaman programa alacağı konusunda en küçük bilgi vermedi. Açıklamalarda projelerin nerelere yapılacağı ve maliyetlerinin ne kadar olacağına dair bilgilere de yer verilmemiş olması, kafalardaki soru işaretlerini daha da çoğalttı.

 

ÖKÜŞNE KOYUNU YOK ETTİ, ŞİMDİ PROJE YAPIYOR

Görevde olduğu süre içinde Fatih Sitesi girişindeki Bayraklı Tepe’yi, FETÖ’nün Akaryakıt İstasyonu yapabilmesi için dümdüz yapıp yüzbinlerce ton hafriyatın denize dökülmesine izin veren ve bu uygulama ile Öküşne ve Değirmenağzı koylarının dolmasına neden olan Bektaş’ın şimdi aynı koya tesis yapacağını söylemesi son derece anlamsız bulundu. Aynı şekilde DSP adayı olduğu dönemde, “Kozlu’dan İhsaniye’ye kayıkla gidilecek” diyerek oy aldığı, ancak seçilip görevde kaldığı 5 yılı içinde tek çivi bile çakmadığı Kozlu Deresi Islah Projesi’ni yeniden vaatleri arasına alması da hayal tacirliğinde ulaştığı boyut gösteren bir vaat olarak nitelendirildi. Bir diğer vaadi olan ve Kozlu’dan Öküşne’ye kadar uzanan sahilde yapılacağı söylenen Sahil Düzenleme Projesi’ni teknik olarak nasıl hayata geçirileceği de merak konusu oldu. Anımsanacağı gibi Bektaş’ın görev yaptığı dönemde milyonlarca lira harcanarak, Kozlu sahiline Almanya’dan ithal edilen membran çuvallarla dolgu yapılmaya çalışılmış, ancak dalgalar çuvalları paramparça ederek büyük kamu zararına yol açmıştı.