İki sene önce üye sayısının 2 Binin üzerinde olduğunu belirten Küçükali, sayının 600’lere kadar düştüğünü belirtti. TEKS, TOBB, MÜSİAD, TÜSİAD gibi kurumların, iş işten geçtikten sonra esnafı korumaya çalıştıklarını belirterek, “Arkadaş bunca yıl niye konuşmuyordunuz? Esnaf aradan çıktıktan sonra konuşuyorsan yazıklar olsun. Zamanında ses çıkarmış olsaydınız eğer bugün bu kadar esnaf kepenk kapatmamış olurdu. Atı alan Üsküdar’ı geçti…” dedi.

“ESNAF, KEPENK KAPATMAYA DEVAM EDİYOR”

Esnafların, büyük marketlerle mücadele edecek gücü olmadığını söyleyen Küçükali, “Zonguldak’ta küçük esnaf kepenk kapatmaya devam ediyor. Verilen sözler yerine getirilmedi. Esnaf sahipsiz bırakıldı hatta son dönemlerde siftah edemez hale geldi. Bunun neticesinde de bir çok dükkanda kapanma oldu. Hükümetten istediğimiz şey bizlere acımaları değil, sahip çıkmalarıydı. Kanun nizam çerçevesi içerisinde bizleri, büyük marketlere karşı savunmalarını istedik. Çünkü büyük marketlerle mücadele edecek durumda değiliz. Marketler yasasını 13 sene bekledik. Sonunda çıkartılan yasanın bizimle hiçbir alakası yoktu” ifadelerini kullandı.

“SÖYLENENLER HEP HAYAL”

Marketler yasasının hayalden ibaret olduğunu söyleyen Küçükali, esnafın kolundan tutacak mercilerin kalmadığının altını çizerek, “Küçük esnafa %5 oranında AVM’lerde yer ayrılacaktı. Böyle bir şey görüldü mü? Bütün söylenenler hep hayal. Zordaki esnafa kredi verilecekti, geri ödemesi iki yıl sonra yapılacaktı. Bunların sözünü meydanlarda verdiler ama hiçbiri yerine getirilmedi. Sonuçta hızlı bir şekilde esnaf kapatma noktasına geldi. Esnafın ayakta durabilmesi için kolundan tutulması gerekiyor. Ama artık bunu yapacak hiçbir merci kalmadı. Ticaret Bakanlığının bize bakacak durumu yok. Bakanlık icraatı yok” şeklinde konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİ, ACEMİLİĞİ ATLATANA KADAR…”

Seçim sonrası değişen milletvekilleri, askerde acemi birliğindeki erlere benzeten Küçükali, “Ortalık toz duman, perişanız. Bakkallar federasyonu 2001-2002’den 2014’e kadar 74 Bin sadece bakkal kapatmış. Benimde üyem iki sene önce 2 Bin 500 idi. Şimdi 620… Hızlı bir şekilde azalıyor ve kimsede önlemek adına bir şey yapmıyor. Adeta esnafı elinden çıkartmak için herkes işbirliği yapıyor. Zonguldak’ta beş milletvekili de değişti. Peki, bunlardan umudumuz ne olmalı? Onu da anlamış değiliz. Asker acemi birliğine gider. Ustalığı öğrenene kadar, eyvah…  Yeni milletvekilleri ustalığı öğrenirken arada kaybedecek taraf Zonguldak oluyor” dedi.

“ESNAF ARADAN ÇIKTIKTAN SONRA KONUŞAN KURUMLARADA YAZIKLAR OLSUN”

Bizim tepe kuruluşlar var. TEKS, TOBB, MÜSİAD, TÜSİAD bunlar şimdi durmadan konuşuyorlar. Esnaf bitti vs. diye. Arkadaş bunca yıl niye konuşmuyordunuz? Esnaf aradan çıktıktan sonra konuşuyorsan yazıklar olsun. Esnaf gitmeden haklarını arayacaksın. O zaman şirin görünüyordunuz hükümetlere, koltuk altınızdan alınmasın diye uğraşıyordunuz. Şimdi ne oldu? Niye cırlıyorsunuz? Zamanında ses çıkarmış olsaydınız eğer bugün bu kadar esnaf kepenk kapatmamış olurdu. Atı alan Üsküdar’ı geçti… Biz gittik, bittik. Bir mucize olurda birileri esnafa sahip çıkarsa belki rahatlarız.  

DERYA AKTAŞ