AKP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, muhaliflere yanıt verdi:

“AVUÇLARINI YALARLAR”

AKP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, parti içindeki muhaliflere cevap verdi. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Çağlayan, İl Başkanı Zeki Tosun’un sonuna kadar arkasında olduklarını belirterek, “Basına yansıyan haberler üzerinden İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ı yıpratmaya çalışanlar avuçlarını yalarlar. Biz sonuna kadar İl Başkanımızın arkasındayız. Zeki Tosun bize abilik, babalık yaptı. Biz de onun arkasında dağ gibi duracağız. Bu mesajı buradan muhatapları alsın” şeklinde konuştu.

 

Çağlayan, parti binasında basın açıklaması düzenledi. Seçim sonuçlarında emeği geçen herkese teşekkür eden Çağlayan, verilen sözleri yerine getirirken planlı ve akılcı bir bakış açısı gerektiğini kaydetti.

Çağlayan, şunları söyledi:

“31 Mart yerel seçimlerini halkımızın teveccühü, tüm teşkilatımızın, adayımızın ve gönül verenlerimizin gayreti ile kazandık.

Öncelikle halkımızın teveccühü ve güvenine teşekkür ediyoruz.

Seçim döneminde, üstün gayret gösteren, İl başkanımıza, milletvekillerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, önceki ve şimdiki tüm yöneticilerimize, il genel ve belediye meclis üyesi adaylarımızın tümüne, mahalle, belde ve köy teşkilatlarımıza gönülden destek veren tüm hemşerilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz.

ARTIK HİZMET VAKTİDİR

Artık hizmet vaktidir. Gerek seçim döneminde sözünü verdiğimiz projeler, gerekse şehrimizin beklentilerini hayata geçirme vaktidir.

Bilinmelidir ki, plansız olarak, çok çalışmak hedefe ulaştırmaz. Bu yüzden planlı, akılcı, kararlı ve disiplinli çalışarak hedefe varmalıyız.

Şehrimiz için ORTAK AKIL ile oluşturulacak ANA PLAN yapılması zorunludur.

ÖNCE ZONGULDAK diyerek tüm paydaşların bu sürece destek vermesi önceliğimiz olmalıdır.

Hep birlikte Yeni Zonguldak diyerek yola çıkan Belediye Başkanımıza, yapılacak olan ANA PLAN’da 1 fikrim var diyerek, parti ayrımı olmaksızın, tüm siyasetçilerimizin, akademisyenlerimizin, ticaret ve meslektaşlarımızın, esnafımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, şimdiki ve daha önce görev yapan belediye başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin, gazetecilerimizin katkı sunması, şehrimiz için çok önemlidir.

Şehrimizin, ulaşım, kamu hizmetleri, istihdama yönelik teşvik ve arazi kullanımı, rekreasyon ve kentsel dönüşüm planlarını uzun vadeli olarak yapmasından, valiliğimizin, belediyemizin, üniversitemizin, kamu kurumlarının yanı sıra şehrin sahiplerinin de söz sahibi olması için çağrı yapıyoruz.

Tüm hemşerilerimizi;

Zonguldak ortak paydasında buluşmak, fikirlerimizi olgunlaştırmak, neyin, nereye yapılması gerektiğine karar verebilmek için bu sürece destek olmaya katkı vermeye davet ediyoruz.

Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ömer Selim Alan, belediyeciliğinin rutin işleri olan yol, kanalizasyon vs. gibi hizmetleri şehrimize yakışır bir biçimde yaz sezonu içinde gerçekleştirecektir.

Bizlerde Zonguldaklı olarak belediyemize destek olmalıyız.

Hangi projenin, nerede olması gerektiğine, tabi ki tam mutabakat sağlanamayabilir.

Bu tür durumlarda ÖNCE ZONGULDAK diyerek ORTAK AKIL ile Mahalli müşterek faydada buluşmak en doğru karar olacaktır.

Şehrimizin tüm paydaşlarının, hassasiyet ve özenle bu çağrımıza kulak vereceğine olan inancımızla, hemşerilerimizin, önümüzdeki Kadir gecelerini tebrik eder, Ramazan Bayramının, birlik, beraberlik ve huzur içinde geçmesi dileği ile saygılar sunarız”

İDDİALAR SORULDU

Çağlayan, toplantının soru-cevap kısmında yaptığı açıklamada İl Başkanı Zeki Tosun ve kendisini görevden aldırmak isteyenlerin arasında Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın da olduğu şeklindeki iddialara şu yanıtı verdi: 

“Biz parçalanarak giden değil bütünleşerek ve birleşerek büyüyen bir partiyiz. Yerel seçimlerde 10 yıl aradan sonra Zonguldak Belediyesini alarak bir gururunu yaşadık. İnşallah 5 yıl boyunca Zonguldak Belediye Başkanımızla birlikte hizmet etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşayacağız. Ben Merkez İlçe Başkanı olduğumda İl Başkanım bizim arkamızda kapı gibi durdu. Biz de İl Başkanımızın teşkilatımızla birlikte kaya gibi arkasındayız. Belediye Başkanımızın da kaya gibi arkasında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Bizi görevden aldırmak isteyenler ancak avuçlarını yalar diyorum”

Haber: Abdullah Karabacak