DEVA Partisi İl Eğitim, Sağlık ve Sosyal İşler Başkanı Şenol Öztürk, yapılan zamlara tepki göstererek, "Vatandaşa Ay'a bak Ay'a derken, maalesef ekmeğe zam getiriyorlar. Nasıl olsa onlara hava hoş, ekmek yoksa bir keyif çayı içiyorlar." dedi.  

Öztürk, "Bu irili ufaklı iktidar ortaklarının ülkemizi nereye götüreceği bellidir, ay hikaye gidişat maalesef doksanlı yılların karanlık Türkiye'sidir. Tabi o dönemleri küçük ortak iyi bilmektedir, dönemin koalisyon ortaklarındandır. Bugünde iktidar ortağı olarak yine vizyonlarını konuşturarak ülkemizi hızla geriye götürmektedir. Yakında ekmek karnesi de yeniden ortaya çıkabilir. Bardakla satılan sıvı yağdan, ikiye bölünmüş margarine kadar temel ihtiyaç maddelerinin nasıl satıldığını gördük. Zannediyoruz sırada dilimle satılan ekmeği göreceğiz. Vatandaşımız artık değil haftalık, günlük; öğünlük alışverişini zor yapar hale gelmiştir." ifadesini kullandı.  

Öztürk'ün açıklaması şöyle:

"Esnafın sesini duyan var mı? Yok! Çünkü artık seslerini çıkartacak halleri kalmamıştır, esnaf bitmiştir. Gerçekten yaklaşık bir yıldır kapalı olan esnafımızı nasıl görmezden geldiler çok merak ediyoruz. Milyonlarca insanı mağdur ettiler. Bir ülke zorlansa ancak bu kadar kötü yönetilebilir. Şu meşhur müteahhit beşli çeteye sahip çıktılarının yarısı kadar esnafa sahip çıksalardı eğer inanın esnafımız biraz nefes alırdı.

Suya zam, elektriğe zam, gaza zam, yağa zam, ulaşıma zam, ekmeğe zam, zam zam!

Zam yeter mi yetmez, bir de yüksek vergi!

Memleketimizde emeklinin, işçinin, öğrencinin, memurun, esnafın artık yüzü gülmüyor, zor nefes alıyorlar. Ellerinden gelse aldıkları nefese bile vergi getirecek bir iktidarla önlerini göremiyorlar. İnsanlarımız yurt dışına çıkma hayalleri kuruyor.

Ülkemizin bu denli savrulmasından rahatsızız. Yurttaşlarımızın dertlerini biliyoruz. DEVA Partisi olarak elimizi değil, başımızı taşın altına koyarak ülkemizi içine düştüğü bu karanlık tünelden çıkaracağız. Herkes müsterih olsun Türkiye'nin ve Zonguldak'ın DEVA'sı Hazır." (Haber Merkezi)