AKP kurmaylarının MHP Adayı Hamdi Ayan’a seçilmesi halinde Amelebirliği Başkanlığı ya da Başkan Yardımcılığı teklif ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Ayan’a Ahlaksız Teklif

Haftalardır devam eden “MHP adayı Hamdi Ayan çekilecek mi?” tartışması yeniden alevlendi. AKP ve MHP Genel Merkezlerinin CHP ile İYİ Parti’nin ittifak yaptığı illeri yeniden masaya yatırması üzerine Zonguldak MHP Belediye Başlan Adayı Hamdi Ayan’ın çekileceği yönünde çıkan haberler, akıllara bu pazarlığın perde arkasında ne olduğu sorusunu getirdi. Ayan, dün çekilme iddialarını yalanlarken, kendilerine şuana kadar genel merkezden bu yönde herhangi bir haber gelmediğini söyledi.

İDDİALAR CİDDİ

Siyaset kulislerinde MHP ile AKP arasındaki pazarlık kamuoyunda sert eleştirilere neden oldu. MHP adayı Hamdi Ayan’ın her platformda çekilmeyeceğini söylemesine rağmen, kulislerden sızan sıkı pazarlık kafaları karıştırdı. İddiaya göre Ayan, AKP kurmaylarına şu ana kadar parti olarak 300 bin lira para harcadığını ve bu paranın kendisine ödenmesini istedi. AKP ise Hamdi Ayan’ın çekilmesi halinde Zonguldak Belediye Başkan Yardımcılığı ya da Amelebirliği Başkanlığı teklif edildi. İddialarla ilgili Hamdi Ayan ve AKP’nin kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniyor.