MHP il Başkanı Hamdi Ayan, Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) öğrencilerin yerleştirilmesi ile ilgili kamuoyunda çıkan haberlerin ardından Cumhuriyet Savcılığı’nın inceleme başlattığını söyleyerek Savcılığa teşekkür etti.

MHP il Başkanı Hamdi Ayan, yaklaşık bir ay önce Kredi Yurtlar Kurumu’nda öğrencilerin yurtlara yerleştirilmesi konusunda açıklama yapmasının ardından Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çalışma başlattığını söyledi.
Savcılığa teşekkür eden MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, şunları söyledi:
“Bundan yaklaşık bir ay önce kredili yurtlar kurumuyla ilgili öğrencilerin akıbeti ile ilgili bir açıklama yapmıştık. Açıklamanın özü itibariyle sayın savcılarımızın konuya el atmalarını takip etmelerini istirham etmiştik. Son 3 gün içerisinde bizim ağzımızdan çıkan bu haberi yapan basın mensuplarını savcılık kanalıyla ifadeleri alınıyor. Haberin niteliği ve çıkış noktasının neresi olduğu söyleniyor. Öncelikle buradan savcılığımızın konuyla ilgilendiğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. KYK’nın bir yönetmeliği var. Yönetmeliğe göre, yüzde 5 bakanlık kontenjanı olduğu söyleniyor. Buradan ben şunu söylemek istiyorum. Zonguldak KYK yurtlarına bu dönem yedek sıralaması olarak giren arkadaşlarımızın listesi belli o liste içerisinde yurtlarda yer bulan arkadaşlarımızda belli bu liste içerisinde sıralaması sonradan girenlerin önünde olan arkadaşlarımızın isimleri de belli bu konuyla ilgili bizim ifademize başvurulmak istenirse bizde bu konuda ifade vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”