Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezine Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapan Şehir Plancısı Kamuran Ayyıldız, CHP Kdz.Ereğli ilçe örgütünü ziyaret ederek, başvurusuyla ilgili bilgi verdi.  Çok sayıda kadının da kendisine eşlik ettiği ziyarette Ayyıldız, bölgenin sorunlarını çok iyi bildiğini hatırlattı, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Ayyıldız’ın seçim bürosundan verilen habere göre İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve İlçe Yöneticileri tarafından karşılanan Zonguldak kontenjan aday adayı Ayyıldız, Kdz.Ereğli’de doğduğunu ve ilçede yaşamına devam ettiğini belirtirken “7 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimlerde milletvekili kontenjan aday adaylığına başvurdum. Bir çoğunuz beni tanıyor ama bilmeyenler için kendimden kısa olarak söz etmek istiyorum. 1973 yılında Kdz.Ereğli’de dünyaya geldim. İlk ve orta okulu Kandilli’de liseyi de Ereğli’de okudum. Üniversite eğitimimi Mimar Sinan Üniversitesi Şehir Planlama Bölümünde tamamladım. Uzun yıllardır Ereğli’de şehir plancısı olarak serbest çalışmaktayım” dedi.

Karanlığa sürüklenen ülkenin aydınlığa çıkması, bir kadın ve bir anne olarak bu karanlığa dur demek ve çocuklara aydınlık bir gelecek hazırlamak için Cumhuriyetin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisinden aday olduğunu kaydeden Ayyıldız konuşmasında şu şöyle sürdürdü:

“Ülkenin ve bölgemizin sorunlarını çok iyi biliyorum ve farkındayım. Bu görevi en iyi şekilde yapacağıma da inanıyorum. Ben bir Cumhuriyet kadını olarak Atatürk’ün bize verdiği seçme ve seçilme hakkını, gezi ruhunun özgür düşüncesiyle en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Ülkemizin sürekli kötüye gitmesi ve özellikle gezi olaylarında yaşadığımız sorunlardan sonra kendimi ülkeme ve bölgeme karşı daha da sorumlu hissettim. Bu amaçla AKP iktidarına dur demek ve Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyabilmek için aday olsam da olmasam da var gücümle çalışacağım.

AKP’ye dur demek için Atatürk değerlerine sahip çıkmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara taşımak için el ele omuz omuza hep birlikte çalışalım.

Karanlığa dur, aydınlık günlere merhaba diyelim”.

Kartal da, son dönemlerde aday adaylarına ilişkin kamuoyunda asparagas haberlerin dedikodulara ve kafa karışıklıklarına neden olduğunu belirtti . Aday adaylarının CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığına gelip bilgi vermesi ile durumun netleştiğini belirten Kartal, “Bu seçimlerde partimize de ciddi bir yöneliş var bu da ülkenin sorunlarından kaynaklanıyor. Sizlerin de dile getirdiği gibi çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Gerek bölgede gerek dünyada ülkemiz hiç iyi gitmiyor, kötü bir süreçten geçiyor. Ergenekon ve Balyoz davaları vardı 4-5 yıl süren bir süreç vardı. Şimdi ‘pardon biz yanlış yapmışız’ dediler insanları tahliye ettiler. Böyle bir şey Türkiye tarihinde yaşanmamıştır. Devletin çivisinin çıktığının resmen göstergesidir. Bu gidişe son verecek birleştirici güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözleriyle konuştu.

Daha sonra ilçe yöneticileri ve partililer  ile sohbet eden Ayyıldız yeni sürece ilişkin düşüncelerini paylaştı.