CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, sevmediğini ifade ettiği eski futbolcu ve AK Parti Milletvekili Hakan Şükür ile babasının mal varlığına el konulmasını eleştirdi. Demirtaş, sosyal medyada yaptığı eleştirisinde, FETÖ soruşturması kapsamında, Cuma namazı sonrası polis tarafından Adapazarı’nda gözaltına alınan müteahhit Selmet Şükür'ü ve oğlu Hakan Şükür sevmediğini söyledi. 
Baba ve oğlun mal varlıklarına el konmasından dolayı ise vicdani rahatsızlık duyduğunu belirten CHP’nin avukat kimlikli vekili Demirtaş, şunları kaydetti: 

‘EVRENSEL HUKUK’ VURGUSU

“Eski futbolcu, eski AK Parti milletvekili Hakan Şükür'ün futbolunu da, tavırlarını da, siyasi görüşlerini de, kendisini de hiç sevmedim, sevemedim. Babasını da hiç sevmedim, sevemedim. Ama bu gün babasının tutuklandığını televizyonlarda görünce, her ikisinin tüm malvarlığına el konulunca evrensel hukuk kurallarını düşündüm ve vicdanen rahatsız oldum. Maalesef Türkiye de şu anda benzer birçok mağduriyetler yaşanıyor. Elbette darbe girişimine katılanlar hukuk içinde en ağır cezayı almalıdır. Bir daha Türkiye de darbe yaşanmaması için hukuk içinde her şey yapılmalıdır. 
Ancak ne demek, hainler mezarlığı, ne demek imamın cenaze namazını kılmaması, ne demek tüm malvarlığına el konulması, ne demek babasının tutuklanması, ne demek cezaevinde işkence ve kötü muamele. Masuniyet karinesi, cezanın şahsiliği ilkesi gibi evrensel hukuk ilkeleri ayaklar altına alınıyor. Evrensel hukukun tüm dünyada hakim olmasını isteyen hiç kimsenin bu yaşananları kabul etmemesi gerekir. Evrensel hukuk kuralları herkese uygulanmalıdır. Cadı avı yapılmamalıdır. Sap ile saman ayrılmalıdır. Darbeciler ile paralel ile Fetö ile mücadele ediyoruz derken, yeni mağduriyetlere sebebiyet verilmemelidir. Unutmayalım, evrensel hukuk, bir gün herkese gerekebilir.”