MHP İl başkanı Hamdi Ayan'dan MHP'den istifa edeceği söylenen Ormanlı Belediye Başkanı’na kurşun gibi sözler:

 

"BACAKLARI MÜNASİP YERİNE GİRSİN"

 

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ile AKP İl Başkanı Zeki Tosun, dün yapılan Zafer Bayramı kutlamaları sonrasında Ereğli’ye bağlı Ormanlı Beldesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Bayram Başol ve 4 meclis üyesinin istifa ederek AKP’ye geçeceği yönündeki haberler nedeniyle tartıştı.Ayan, kısa süren tartışmada, "Gerek yok böyle bir şey yapmanıza. Alın hepsi sizin olsun. Şerefsizlerle ben zaten yol almam" diyerek Tosun'a tepki gösterdi. Tosun ise Ayan’a karşılık vermedi. Ayan, törenden sonra gazetecilere yaptığı açıklama, “Bayram Başol’un bacakları münasip yerlerine girsin” dedi.

 

“O BAŞKANLAR BENİM İŞİM OLMAZ”

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, tartışmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasette aradıklarının seviye ve üslup olduğunu, bu tür dönemlerde böyle siyasi bir ahlaksızlık yapmaya gerek olmadığını belirterek, "Başkanımızı ve meclis üyelerimizi gördük. Bize bir görüşme olduğunu söylediler. İşin arkasında AKP ilçe başkanı, eski milletvekilinin olduğu söyleniyor. Bunlar bizim ülkemizde şeref sınırlarını aşan şeyler. Bu konularla ilgili bizlerle görüşmek isteyen insanlar da oluyor. Biz diyoruz ki, 'seçildiğiniz yerde kalın'. Şimdi benim belediye başkanım böylesi bir dönemde, böyle bir ziyareti kabul ediyorsa bu da problem. Biz kendilerine engel olmayalım. MHP'nin ve belediye başkanlığı makamını dün itibariyle basında yazdırabilecek bir seviyesizliğe düştüyse böyle bir belediye başkanıyla benim zaten işim olmaz.” dedi.

“CEHENNEMİN DİBİNE KADAR YOLU VAR”

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’un AKP’ye geçmek istemesini “Cehennemin dibine kadar yolu var.” şeklinde tepki gösteren Ayan, “Zonguldak'ta seviyenin, ahlakın düşmemesi açısından da diğer arkadaşlarımızın üç-beş oy için böyle şeylere tenezzül etmemesi gerekiyor. Açıkçası onları da kınıyorum, lanetliyorum. Bu kadar ahlaksızlık, şerefsizliğe ben de tahammül edemiyorum. Kim ne yapmak istiyorsa, ne hali varsa görsün. Bana, 'kendilerine geldiklerini, kafalarını karıştırdıklarını' söylemesi bile benim için yeterlidir. Eğer MHP'nin belediye başkanının bir iki söylemle kafası karışıyor, 'ama ben hala görevimin başındayım' diyorsa, gerek yok cehennemin dibine kadar yolu var. MHP'nin belediye başkanı böyle bir açıklamada dahi kendini bir yerlere düşürüp yazdırmamalı. Bayram Başol’un bacakları münasip yerlerine girsin" diye konuştu.