Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu:

“AKP dünyanın en büyük partisidir”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, terörle mücadelenin en son teröriste kadar devam edeceğini ifade etti. AK Parti'nin dünyanın en büyük partisi olduğuna dikkat çeken Veysel Eroğlu, partinin son 13 yılda oyunu artırarak yoluna devam ettiğini belirtti.

AK Parti Zonguldak İl Danışma Meclisi toplantısı Zonguldak Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda il başkanı, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarının konuşmalarının ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar konuşma yaptı. 

“TERÖRLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

PKK terör örgütüne ilişkin konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “PKK terör örgütünün arkasında bazı ülkeler var. Bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah teröristlerle mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. En son teröriste kadar mücadelemiz devam edecek. Bütün şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Hepimiz şahadet şerbetini içmeye hazırız. Türkiye Cumhuriyeti AK Parti sayesinde güçlüdür. Silahlı İHA’ları yapmaya başladık. Atak helikopteri yapılıyor. Toplar, tüfekler bir takım silahlar yapılmaya devam ediyor. Hedefimiz büyüktür. Hedefimiz 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ülkelerinden biri yapmaktır. Türkiye çok daha büyüyecek, büyük bir güç olacak" şeklinde konuştu.

AK Parti’nin dünyanın en büyük partisi olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, partinin oyunun 13 yılda artarak devam ettiğini ifade etti. Bakan Eroğlu, “AK Parti dünyanın en büyük partisidir. Kurucu genel başkanımız bu partiyi kurduğu zaman belli prensipleri ortaya koydu. Millete hizmetkâr anlayışıyla yola koyuldu. AK Parti o kadar büyük bir parti ki Avrupa’da 500 ülke nüfusundan daha fazla. AK Parti’nin dünyada en büyük siyasi organizasyon ve güçlü bir organizasyon olduğu göstergesidir” diye konuştu. 

“13 YILDA OYU ARTARAK DEVAM ETTİ”

Dünyada iktidarda olan partilerin zaman içerisinde oy kaybettiğini ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, bunun tek istisnasının ise AK Parti olduğunu ifade etti. Bakan Eroğlu, “13 yılda oyu daha da artarak devam etti. Dünyadaki partilere baktığınız zaman iktidarda olmak zordur. Çünkü iktidarda olmak bazı mesuliyetler getirir. Dünyada iktidarda olan partiler zaman içerisinde oy kaybederler. Bunun tek istisnası AK Parti’dir. İşte 1 Kasım seçimlerinde de Türkiye’de gerçekten destan yazıldı. Cumhuriyet tarihindeki en büyük oy alındı. Teşkilatımız olmasa bu gün Türkiye’de siyasi istikrar olmazdı. Bunu AK Parti ve teşkilatımıza borçluyuz” dedi.

“TÜRKİYE’DE MUHTEŞEM BİR DÖNÜŞÜM VAR”

Türkiye’nin önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, “Daha geçen G-20 Zirvesi’ne ev sahipliği yaptık. Türkiye dönem başkanlığı yaptı. Bakın arkadaşlar Türkiye nereden nereye geldi. Marmaray, şu anda üçüncü köprü inşa ediliyor. Öbür taraftan İstanbul’u İzmir’e bağlayacak yol o kadar kısalıyor ki Körfez Köprüsü yapılıyor. İşte nereden nereye, Türkiye’de muhteşem dönüşüm var. Hava yolu halkın yolu oldu. Biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak çok çalıştık" dedi.

"CHP İÇERİSİNDE TERÖRİSTLERLE "HASRET GİDERDİK" DİYEN VEKİLLER VAR"

CHP ve HDP’nin kol kola olduğunu iddia eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, ana muhalefet partisini eleştirdi. Ulupınar, “Özellikle son dönemlerde HDP ve CHP’nin kolkola olduğunu görüyoruz. Bu sadece bir terör örgütü ile mücadele yok, arkasında destek sağlayan ülkeler var. Ama çok şükür güçlü bir hükumet var. Yürekli bir Cumhurbaşkanımız var. AK Parti var. İçeride ve dışarıda teröre destek verenler var. Bu gün görüyorsunuz, dokunulmazlıklarla ilgili konuda HDP ile mücadele ettik. CHP ile mücadele ettik. Bunun itirazı için önce CHP’li vekil Anayasa Mahkemesi’ne gitti. İçlerinde Türk Polisine küfür etmiş milletvekili var. Bu adamı grup başkanvekili yaptılar. CHP içerisinde teröristlerle hasret giderdik diyen vekiller var. Şimdi son zamanlarda teröristleri de ziyaret eden genel başkanları da varmış. CHP’lilere sesleniyorum. Bunun hesabını sorun” dedi.

Bakan Eroğu, Türkiye'deki sağlık ve eğitim yatırımları hakkında da bilgiler aktardı. Bakan Eroğlu, faiz lobisi başta olmak üzere sağlık lobisinin hortumlarının kesildiğini ifade ederek Suriyeli mültecilere de Türkiye'nin yardımının yapıldığının altını çizdi. Bakan Eroğlu, "Bu Suriyeli anasız babasız çocukların duası, insanların duasıyla Türkiye büyüyor" dedi. Danışma Meclisi toplantısı konuşmaların ardından sona erdi.