Zonguldak’ın Devrek ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı kongresine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bugün partiler kuruluyor. Arkasında halk desteği yok. Onlar marti, biz partiyiz. Yapacağımız işler hayallerin bile ulaşamayacağı işlerdir. 2015 genel seçimleri hepimiz için çok önemlidir. CHP ve MHP’nin iktidar olma arzusu ve hevesi de yok. Geri kalanları müsaade edin saymayayım" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti Devrek İlçe Başkanlığı kongresi için Zonguldak’ın Devrek ilçesine geldi. Programa, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer de katıldı.

Büyük bir katılımla sağlanan kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bülent Arınç, yaklaşan genel seçimler için konuştu. CHP ve MHP’nin iktidar olma arzusu dahi olmadığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "CHP’nin, MHP’nin iktidar olma arzusu da yok, ümidi de yok, hevesi de yok. Geri kalanları müsaade ederseniz saymayayım. Saadet Partili arkadaşlarım olabilir. Camiden çıkarken kendilerini tanıttılar. Saadet herhalde yüzde 1’den yüzde 2’ye çıkabilir. Ama ne temin edecek. Ne getirecek, bir milletvekili çıkaramayacak. BBP’nin yüzde 1’e yakın oyu var. Diyelim ki yüzde 2 oldu. Adı sanı duyulmamış partiler var. 14 partiyi bir araya getirip ‘ekmek için Ekmeleddin’ dediler netice ne oldu. Ekmeği aldık başımızın üstüne koyup öptük. Ama Ekmeleddin’e ’dur be kardeşim’ dedik. ’Senin desteğin kim’ dedik, ‘Ibıdık, zıbıdık partiler" diye eleştirdi.

“TÜRKİYE AVRUPA’YI BİLE KISKANDIRIYOR”

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin başarılı bir grafik çizdiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin 4-5’lik büyüme hızıyla Avrupa’yı bile kıskandırdığını hatırlattı. Arınç, “30 Mart’ta da seçimi kazandık. Şimdi bunlar durmaz. Dışarıdan da ‘Türkiye durmaz’ diyen çok olanlar var. Türkiye yüzde 4-5’lik büyüme hızıyla Avrupa’yı bile kıskandırıyor. En yakından en uzağa kadar ülkelerin Türkiye üzerine bazı hesapları olabilir. Neler yapsak diye düşünenler olabilir. Bunlar çalışmaz, çalışamaz, halka gidemez. Halkın inancına saygı gösteremez. Halkın sofrasına oturmamıştır, çayını içmemiştir. Tepeden bakmıştır. Uzaktan uzaktan sadece halkın oyunu almak için çabalamıştır. Biz böyle değiliz, hamdolsun nerede olursak olalım halkımızın yanındayız” dedi.

“CHP DEĞİŞTİM DESE DE FAYDA ETMİYOR”

2015 genel seçimlerinin büyük bir imtihan olacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “CHP ne kadar değiştim dese de fayda etmiyor. Bütün bunları millet görmüyor mu sanıyorsun. Hamdolsun bu kadar yıl geçmiş, başbakan geçmiş. Bazı edepsiz insanlar AK Parti’ye eleştiriyorlar. Ama millet yarın seçim olsa sandıkta AK Parti’ye oy veririm diyor. Bu önümüzdeki seçimler büyük bir imtihandır. 4. seçimler olacak ve Tayyip Erdoğan’sız bir seçim olacak. Oybirliği ile Ahmet Davutoğlu’nu genel başkan yaptık. Hemen ellerini ovuşturmaya başladılar. Bizde Tayyip’ler bitmez. Bu inanmış kadrolardan im olursa olsun bayrağı eline alır en yüksek yere dikmek için çabalar” diye konuştu.

“AK PARTİ’YE TÖKEZLETMEK İÇİN BİRİLERİ UĞRAŞACAKTIR”

2015 genel seçimlerinde tuzaklar kurulabileceğini, birleşmeler olabileceğini söyleyen Bülent Arınç, “Önümüzdeki seçim için tuzaklar kurulabilir. Birleşmeler olabilir. Ama görünen o ki 2015 seçimlerinde AK Parti’yi tökezlemek için birileri uğraşacaklar. O sebeple disiplinli bir parti olacağız. Bir zincir gibi baştaki ne konuşuyorsa sondaki aynısını konuşacak. Bizde çekişme olmayacak. Adaylarımızı böyle seçeceğiz. Bütün gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

“EN FAZLA ÖĞRETMEN ATAMASI AK PARTİ HÜKUMETİNDE”

Arınç, 2023 hedeflerinin bazılarının aklına yatmasa dahi AK Parti iktidarının bu hedefleri gerçekleştirme yolunda devam ettiğini söyledi. En fazla öğretmen atamasının da AK Parti iktidarında olduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti:

“2023 hedefleri bazılarının hiç aklına yatmadı. Ama biz başardık. İhracatımız 30 milyar dolardı 156 milyar dolara çıkardık. Enflasyonu yüzde 5’lere indirdik. Ekonomik göstergelerde en yüksek başarıyı yakalamış Ak Parti hükumeti diğer başarıları da yakalar. AK Parti’yi başarılı kılan sebepler de budur zaten. Milletimiz hizmet bekliyor, bizlere düşen onlara hizmet yapmaktır. İktidarımız döneminde tam 7 milyon kişiye istihdam sağladık. Öğretmenlerimiz için şunu söyleyebilirim. Atanamayan öğretmenlerimiz belki hala vardır ama Cumhuriyet döneminden bu yana en çok atama yapanı AK Parti hükumeti olmuştur. Şu anda görev yapan faal 857 bin öğretmenimiz vardır. Ocakta 15 bin atama yapılacak, bu sayıyı daha da arttıracağız. Üniversiteler, fakülteler, yüksekokullar yaptık. Hizmete girdi. Yeni eğitim sistemini pekiştirdik. Farklı seçmeli dersler koyduk. Çocuklarımızın meslek liselerinde yetişmesi için önlerine konulan engelleri kaldırdık. 2023 hedefinin ardından 2053 hedefi var. Ondan sonraki hedef 2071 hedefidir. Malazgirt’in ardından 1000 sene geçmiş olacak. Bizim yaşımız yetmez ama bu memlekette yetişen yaşayan herkes 2071’de dünya lideri haline gelmiş bir Türkiye’yi görecek. Türkiye G20’nin lideri oldu. Ekonomimizi geliştireceğiz, güçlendireceğiz. Türkiye büyümeye devam edecek.”

“ÖZEL MADEN İŞLETMELERİNDE DENGEYİ KURMAYA MECBURUZ”

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin, Ermenek’te 18 işçinin yaşamını yitirmesiyle maden iş kolunda düzenlemelere gidildiğini ifade eden Arınç, “Maden dendiği zaman çok büyük acılar yaşadık. Eskiden Zonguldak’ta da 200 den fazla sayıda hayatını kaybetmiş madencimiz vardı. Soma’da bu yıl 300 işçimiz hayatını kaybetti. Ermenek’te 18 kardeşimiz hayatını kaybetti. Bunlar büyük acılardır. Rabbim benzerini göstermesin. BU olaylar sebebiyle iş güvenliği konusunda yeni düzenlemeler yaptık. En tehlikeli iş kolu sayılan maden iş kolunda yeni tedbirler alınması maksadıyla yeni kanunlar çıkardır. İlk işimiz bütçeden sonra onları çıkartmak olacak. Aldıkları ücret çok düşüktü. Maalesef bu ücretleri yükseltip, özel maden işi yapan bazı işverenler bu masraflara katlanamayız deyip işyerlerini kapattılar. Bir kısmı kötü niyetli olabilir ama diğer kısımları zorluklar nedeniyle iş yerlerini kapatmışlardır. İşverenin de bazı taleplerini görmezden gelemeyiz. İsteriz ki işçimiz çalışsın, işverenimiz kazansın. Olaya tek taraflı bakmayız. Özel maden işletmelerinde de bir dengeyi kurmaya mecburuz. Yeter ki iş alanları kapanmasın, işsizlik olmasın ama insanlar da ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmasınlar. Biz gerekli tedbirleri alacağız” şeklinde konuştu.

“PARTİLER KURULUYOR, ARKASINDA HALK DESTEĞİ YOK”

Günümüzde bazı partilerin kurulmasına rağmen halk desteği görmediğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bugün partiler kuruluyor. Arkasında halk desteği yok. Devrek’in sokağına gelse beş kişiye selam vermez. Kızılay’da dolaşsa 20 kişi selam vermez. Onlar marti, biz partiyiz. Hep başarılı olduk. Başımız hiç öne eğilmedi. Hiçbir seçimin sonucundan endişe duymadık. Biz çıkarken söz verdik. İlkeli siyaset yapacağız, kararlı ve cesur olacağız dedik. Bizden önceki iktidarlar da geldi. Höt denilince kaçtılar. Halbuki milli irade sizsiniz. Asker istemedi diye korkup kaçacak değiliz. Milletten aldığımız emanete Allah’ın izniyle sahip çıkmaya devam edeceğiz. İlk seçimde iktidar olduk. Eski cuntacılar bunlar çok fazla oldu dediler. Bunların çaresine bakalım dediler. Toplantılar yaptılar, eylem kararları aldılar. İkinci defa iktidar olduk. Kapatmak istediler. Uğraştık, ama kapatamadılar. Partinin içine oynadılar. Erkan Mumcu ve arkadaşlarını, Abdullatif Şener ve arkadaşlarını kastediyorum. Bir seçim bile kazanamadan gittiler. Ak Parti iktidarına engel olmak istediler. Cumhurbaşkanımıza engel olmak istediler. 27 Nisan akşamı dönemin genelkurmay başkanına bildiri yayınlattırdılar. Önce açıkça sonra bildiride gizli cümlelerle güya bizi tehdit ettiler. Bu bildirilerde zamanın hükumetleri korkup kaçmıştı. Eskiden bunu duyanlar saklanacak yer bulamazdı. 28 Nisan sabahı saat 10’da bütün dünya cevabını aldı. Bu bildiriyi yazan insan oturduğun yerde otur, AK Parti’ye karşı böyle bir tehditte bulunamazsın. 7 sene öncesinden bahsediyorum. O bildiri paçavra gibi atıldı. Ama hamdolsun ki biz 4 ay sonra erken seçime gidiyoruz. Bundan sonra 367 kepazeliğini bir kenara atacağız. Halk kendi Cumhurbaşkanını kendisi seçti” dedi.