Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve BBP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Hüseyin Uysal, Ören Yeni mahalleden sonra bu kez Ören Merkez'de vatandaşlara seslenerek, "Belediyeyi festival diyenler mi, yoksa halkın hizmetkarı olanlar mı yönetsin? Bunun kararını halkımız verecek" dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Hüseyin Uysal, Ören Merkez Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu. "Ben içinizden biriyim. Ereğli'nin evladına sahip çıkacağına inanıyorum"diyen Başkan Uysal, buradaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Karşılarında karar verecek bir halk var

"İlçenin ihtiyacı varken, gerçekleri söylemek varken, sağdan soldan başka yollardan gidipte yalan söylemeye gerek yok. İnandığım yolda kim ne derse desin, arkamda kaç kişi kaldığına bakmadan yürümeye devam edeceğim. Bazıları salladıkça sallıyor, attıkça atıyor. Bu halk yer mi bu golü? İsteyen istediğini yazabilir. Herkesin de dili var, dilinde kemiği yok. İsteyen istediğini konuşur ama unuttukları birşey var. Karşılarında karar verecek bir halk var. Bu kardeşiniz çalışıyor, bu kardeşiniz dertleniyor, bu kardeşiniz bizi seviyor, bizden birisi içimizden birisi. Bizim hem belediye başkanımız, hem milletvekilimiz diyeceğinizi tahmin ediyorum.

Ben koltuktan güç alan bir insan değilim

Başkanlık koltuğuna sadece misafirlerimi ağırlarken otururum. Onun haricinde arka taraftaki odamda çalışırım. Onu söyleyeyim. Başkanlık makamında koltuğa meraklı bir insan değilim. Koltuktan güç alan bir insan da değilim. Makam hastalığı yok bende. Çünkü bu milletin çalışan insanlara, hem de çok çalışan insanlara ihtiyacı var. Evet, sizler evinizde dinlenecek, istirahat edeceksiniz. Ama benim bir görevim var. Sizin yerinize gece gündüz ben derteleneceğim, ben çalışacağım, ben yorulacağım. Yorulmak için bu göreve talibim. Keyif yapmak için değil, gezmek için değil, hava atmak için değil. Ben sadece sizlerin hizmetkarlığına talibim.

Belediyeyi festival diyenler mi yönetsin?

Bu bir yerel seçim. Sizler belediye başkanı seçiyorsunuz. Yani belediyeyi kim yönetsin? Festival diyenler mi, yoksa halkın hizmetkarı olan birileri mi yönetsin? Biz içinizden çıkan birileri olarak, belediye meclis üyelerimiz ile beraber sizlere hizmetkar olmaya geldik. Bizler çalışmaya geliyoruz. Biz yan gelip yatmaya gelmiyoruz. 31 mahalleyi ayırt etmeden çalışan bu kardeşinize mi, yoksa  akşama kadar varsa yoksa kadınlar matinesi, gençlik matinesi, festival diyenlere mi oy vereceksiniz? Yoksa hayır ben belediyenin imkanlarını, belediyenin kaynaklarını hizmete aktarmayı düşünene, çalışana, dertlenene mi oy vereceksiniz? Asıl önemli olan bu".

Ören Mahallesi'ndeki toplantıya, BBP Ereğli İlçe Başkanı Turabi Çelik, BBP Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi adayları, Ören Mahallesi Muhtarı Halil Sever ve çok sayıda Örenli katıldı.