AKP Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, listeye girmek için her türlü mücadeleyi veren müteahhitlerin markajından bir türlü kurtulamıyor.

İlçenin köklü CHP’li ailelerinden olan Deniz Yayalar ile inşaat sektöründe ticari işbirliği olduğu bilinen AKP Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören, Yayalar’ın meclis listesinde yer alması için son olarak istifa resti çekti. İl Başkanı Zeki Tosun’a bu yönde baskı yapan Gören, Tosun’un referansıyla Ali Bektaş’ın listesini delmeye çalışıyor.

Öte yandan başkanlığı döneminde ilçe merkezinin en işlek yerinde benzin istasyonu ruhsatı vererek milyonluk rant sağladığı Deniz Yayalar’ı listeye alacağı öğrenilen AKP Adayı Ali Bektaş’a parti tabanından ve Kozlu halkından tepki yağıyor. Bektaş’ın belediye başkanlığı süresince müteahhitlerle içli dışlı olmasını eleştiren Kozlulular, “Ali Bektaş, neden Kozlu’ya ısrarla müteahhit Meclis üyesi arıyor. Seçim kampanyasına destek verecek olanları belediye meclisiyle ödüllendiren Bektaş, başkan seçilirse bu müteahhitlere neler vadetti?” dediler