Zonguldak Belediyesi Mayıs ayı toplantısı alkışlı pretesto eylemiyle başladı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in birleşimi başlatıp yoklama yaptığı sırada kendilerini Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi olarak adlandıran CHP’li muhalif kanadı meclisi bastı.

Maddeler hakkında söz hakkı isteyen MHP’li Belediye Meclis Üyesi Salih Alemdar’a çıkışan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Sürekli söz almak istiyorsunuz. Maddeleri iyi incelemiyor musunuz? Burada vatandaş yararına karar almaya çalışıyoruz. Dersinize çalışıp gelin lütfen!” dedi.

Belediye meclisinde alkışlı protesto

Akdemir’in sözlerinin bitiminde alkışlı protestoya başlayan yaklaşık 150 kişi yoklama sırasında Meclis Üyesi Cavit Zülfikar’ın isminin okunmasıyla bir kez daha alkışlı protesto yaptılar. Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi adına konuşan CHP Üyesi Hasan Bostancı, CHP’li yurttaşlarının oylarıyla CHP meclis üyeliği koltuğunda oturanların CHP’den istifa ederek, partiyi zora sokmasına müsaade etmeyeceklerini bundan sonrada bu işin takipçisi olacaklarının söyledi. Bu sözlerin ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir tarafları uyardı ve toplantıya başlayarak gündeme ilişkin maddeler görüşüldü.

“Bakışımdan nem kapıyorsunuz”

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün Ar-Tur Ltd.Şti. ile Kapuz, Site ve İncivez dolmuş durakları tarafından verilen; İlçelerden Zonguldak Merkeze Taşımacılık yapan D4 yetki belgesiyle taşıma yapması gereken dolmuş ve halk otobüslerinin yolcu taşımacılığı yapmaları ile ilgili şikayet dilekçeleri hakkındaki Trafik Komisyonu Raporu görüşüldü. Rapor hakkında söz alan MHP Grup Başkanı Salih Alemdar, Başkan Akdemir’e hitaben; “Ben söz hakkı alınca bakışlarınız değişiyor. Kızıyor olabilirsiniz ama ben vatandaşımızın hakkını savunmak için konuşuyorum” deyince Akdemir; “Bakışımdan nem kapıyorsunuz. Ben konuyu anlamaya çalışıyorum Salih bey”dedi. Daha sonra madde komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Maddeler oybirliği ile onaylandı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Terakki, Ontemmuz, İncivez, Bahçelievler, Mahallelerini kapsayan 2.Etap, 3. Etap ve 4.Etap Islah İmar Planına itiraz hakkındaki İmar Komisyonu Raporu komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü tarafından itiraz hakkındaki İmar Komisyonu Raporu da oy çokluğu ile kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün, T.C.Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 15.Bölge Müdürlüğünün devam eden yol yapım çalışmaları kapsamında, Asma Mahallesi Kuyu sokak ile Uzuner Sokak arasında imar yolu açılması konulu imar planı tadilatı hakkındaki İmar Komisyonu Raporu ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün raporu oy birliği ile kabul edildi. Maddeler hakkında söz isteyen MHP’li Belediye Meclis Üyesi Salih Alemdar’a çıkışan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Sürekli söz almak istiyorsunuz. Maddeleri iyi incelemiyormu sunuz? Burada vatandaş yararına karar almaya çalışıyoruz. Dersinize çalışıp gelin lütfen!” şeklinde konuştu.Bir sonraki meclis toplantısı 7 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 14:00’de yapılması kararlaştırıldı.