Zonguldak Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısının ilk birleşimi gerçekleşti. Gündeme eklenecek olan 3 maddenin okunmasının ardından yoklama ve açılış yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal görev nedeni ile başka ilde bulunduğundan toplantıya katılmadı izin hakkını kullandı. Lale Karakulak, Hasan Bircan, Metin Demir, Serdar Açıkgöz de izin kullandılar. İncivez’de heyelan bölgesi olan Bülent Ecevit Üniversitesi alt kapı girişinden İncivez minibüs duraklarına kadar gelen yolun güneyindeki alanın imara açılması görüşüldü. İmar Komisyonu, alanın jeolojik etüt raporlarının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce onaylanması gerektiğine karar verdi.

Toplantıda gündem maddelerine 3 madde oy birliğiyle eklendi. Ek gündem maddelerinin ilki Yunanistan’da bir Belediye ile Zonguldak Belediyesi arasında kardeş kent projesinin hayata geçirilmesi oldu. Proje kapsamında 7 kişilik heyetle Yunanistan Belediyesine ziyaret gerçekleştirilmesi de yer alıyordu. Kültür-Plan Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

İkinci ek madde ise afet riski altında olan bölgelerin dönüştürülmesi ile ilgiliydi. Kentsel dönüşüm ve iyileştirme bürosu açılmasıyla ilgili maddenin İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Yapı Kontrol biriminin mutlaka yapılması gerektiğini savunan Hasan Şenol, Mevlüde Yalçıner, Salih Alemdar ise dilekçe sundular. İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Büyük tartışmaları beraberinde getiren ve heyelanlı bölge olarak adlandırılan İncivez bölgesindeki alanın imara açılması ile ilgili görüşler alındı. İmar Komisyonu, alanın jeolojik etüt raporlarının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce onaylanması gerektiğine karar verdi.

Gündemin 3’üncü maddesinde yer alan otopark yönetmeliğine ilişkin imar komisyonu raporu yer aldı. Komisyondan geldiği şekliyle oylamaya sunulan madde Serdar Bacak tarafından kabul edilmedi. Oy birliği ve bir çekimser oy ile madde komisyondan geldiği haliyle kabul edildi.

Meclis toplantısını kapatan Başkan Muharrem Akdemir, Ak Parti Meclis üyelerinden gelen soruyu yanıtladı. Hala bazı mahallelerin ulaşım açısından sıkıntılar yaşadığını ifade eden AKP’li meclis üyesi Abdullah Karagüzel, Akdemir’den söz aldı. Bazı mahallelere getirilmesi gereken taşıma işlemlerinin hala yapılamamış olmasının nedenini yanıtlayan Akdemir, “Henüz sözleşme imzalanmadı. Zaman zaman aksilikler yaşandı ancak çalışmalarımızı bitirdik. En kısa zamanda saatinde ve yerinde her mahalleye ulaşım sağlanacaktır” dedi. Karagüzel, bunun üzerine, “Başkanım, sözünüzü senet sayıyoruz” şeklinde yanıt vererek çözüm noktasında tedbirli davrandı.

DERYA AKTAŞ