Gazeteci Yazar Tuncay Özkan, söyleşi ve imza günü için geldiği Zonguldak’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu. Gazeteci yazar Tuncay Özkan ilk olarak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Ardında CHP İl başkanlığını ziyaret eden Özkan burada partililerle bir araya geldi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gazeteci Yazar Tuncay Özkan Zonguldak ziyaretini gerçekleştirdiği söyleşi ve imza günü ile tamamladı.
AKDEMİR’E ZİYARET
Gazeteci Yazar Tuncay Özkan Zonguldak ziyaretin ilk olarak CHP’li belediye başkanı Muharrem Aldemir ile buluştu. Akdemir’i makamında ziyaret eden Özkan” Yerelde direnen ve başarıyı kucaklayan, ender başkanlardan ve halkın seçtiği kahramanlardan birisiniz. Zonguldak halkı çok çilekeş ve emekçi bir halk. Başarılı olmanızı temenni ediyorum” dedi.
Akdemir ise bu sözler üzerine   ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Halkımıza hizmet için bu görevi kabul eden biriyim. Zonguldaklı olmamız ve halkımıza yakın olmamız, bizi bu makamlara teveccüh buyurdular.  Biz hizmeti kabul ettik. Zonguldak adına söz verdiğimiz yapacaklarımızı ise yapmaya çalışıyoruz. Zonguldak emeğin kentidir” dedi.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Tuncay Özkan’a günün anısına madenci heykeli armağan etti.
İKİNCİ DURAK CHP İL BAŞKANLIĞI
Gazeteci yazar Tuncay Özkan daha sonra CHP İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada partilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Özkan “Ben yeni bir CHP Üyesiyim. Partinin bir neferi olarak ne görev verilirse çalışacağım” sözleri ile partiye olan bağlılığını dile getirdi.
CHP İl başkanı Halil Furat ise “Ziyaretinin bizi çok mutlu etti. Sizin gibi mücadeleci ve bu ülke için bedel ödeyen bir insanı ağırlamaktan onur duyduk. Partimize de hoş geldiniz” dedi.
“BENİ F TİPİ İÇERİ ATTI”
CHP İl başkanlığı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve açıklamalarda bulunan Özkan tutuklanmaları ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özkan kendilerini F tipi yapılanmanın yargıladığını belirterek şunları söyledi. “Bizi F tipi örgüt ya da cemaat ve Recep Tayyip Erdoğan birlikte içeri attılar. Ben bir adamın saat 01.00'de, 02.00'de evinin basılıp elleri kelepçelenip götürülmesini anlamam. Bu adam katil değil, bu adam silahlı bir mücadele yapmıyor, Ben bana bunu yapanların dahi böyle bir muameleye tabi tutulmasına karşıyım. Bu hukukla alakalı bir şey değil, intikamla alakalı bir şey. Beni yargılayan mahkeme F tipi mahkemesiydi. Ama buna olur veren ve bundan keyif çıkartan benim gibi bir muhalifi 6 yıldır cezaevinde tutan da Recep Tayyip  Erdoğan ve AKP” idi dedi.
“AKP’NİN SONU GELDİ”
Açıklamalarında AKP’nin sonun geldiğini ve 2015 seçimlerinde iktidardan düşeceklerini iddia eden Tuncay Özkan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü. “Politik olarak AKP ve temsil ettiği siyasal İslamcılığın dünyada ve Türkiye’de artık son bulmuştur. Bu görüşün bir geleceği yoktur.  Erdoğan ve Fettullah Gülen Türkiye'yi birlikte karanlığa götürmüşlerdir. Her ikisinin de sonu gelmiştir. Bunlardan dolayı ülkede adalet, hukuk yok olmuştur. İnsanlar kutuplara bölünmüştür, insanlar birbirine düşman haline gelmiştir. İlk genel seçimde bunun gereğini yerine getirecektir” dedi.
“ALLAH KİMSEYE BİZİM YAŞADIKLARIMIZI YAŞATMASIN”
Gazeteci Yazar Tuncay Özkan daha sonra Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen söyleşide Zonguldaklılarla bir araya geldi.Vatandaşların sorularını yanıtlayan ve cezaevinde yaşadığı altı yılından kesitler veren Özkan hukuk sistemin değişmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi. "Türkiye’de hukuk çok kötü bir noktaya geldi. Biz bu hukukla geleceğe gidebilir miyiz, gidemeyiz. Yerine yeniden bir hukuk kurmak zorundayız. Karanlığa karşı yana yana geleceği aydınlatarak ve elimizi uzattığımız yerde boş yer kalmayacağını bilerek biz bu geleceği oluşturacağız. Bugün kimse sevinmesin F tipi insanlarına, memurlarına aynı şekilde davranılıyor diye. Türkiye'de biz hukuku oluşturamazsak, insanların onurunu, adaleti koruyamazsak, savunamazsak, felakettir başımızdaki. 'Oh, beni sorgulayanların tamamı içeride' demiyorum. Çok büyük üzüntü duyuyorum. Allah hiç kimseye vicdanlı, namuslu, iyi hiçbir insana bizim yaşadığımız acıları yaşatmasın.
Gelecekte çok güzel günler bizi bekliyor. Ben sizden kendi partim adına ve partimin göstermiş olduğu aday için oy istiyorum" diye konuştu. 
Konuşmanın ardından gazeteci-yazar Tuncay Özkan söyleşiye katılanların kitaplarını imzaladı. Yıldırım YILMAZ