Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday adayı Akın Kaymak:

“Bilgi, beceri, tecrübe ve deneyimlerimi Zonguldak’a sunacağım”

“Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday adayı Akın Kaymak, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu’nu, Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nu ve Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş’i ziyaret etti. Türkiye Kamu-Sen ziyaretinde konuşan Akın, Milletvekili adayı gösterilsem de gösterilmesem de kamuda elde ettiğim bilgi, beceri, tecrübe ve deneyimleri her zaman Zonguldak’ın hizmetine sunacağını söyledi.


Milletvekili Aday adayı Akın Kaymak ilk ziyaretini, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu’na ve sendika üyelerine yaptı.

BACIOĞLU: “AKIN BEYİN ZONGULDAK İÇİN CİDDİ İŞLER YAPACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Milletvekili Aday adayı Akın Kaymak’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, çıkmış olduğu yolda başarılar dileyerek şunları söyledi:

“Zonguldak’a bir çivi çakabilmek her Zonguldaklının gönlünden geçen bir şeydir. Bende Akın beyin bu konuda ciddi işler yapacağını düşünüyorum ve temennimiz bu yönde. Eğer kendisi aday sıralamasında aday olurda şehre hizmet yönünde o zaman ciddi manada şehir için projelerine de bakacağız. Şehir için neler yapacak neler vadediyor. Biz her zaman tüm siyasi partilere yapmış olduğumuz ziyaretlerde söylediğimiz gibi Zonguldak adına kısır çekişmelerden uzak Zonguldak hizmet edebilecek insanların bu işte olmasını istiyoruz. Kazanan her zaman için Zonguldak olmalı, Zonguldak’ta yaşayanlar olmalı bu yolda başarılar diliyorum. Yüce rabbim yar ve yardımcısı olsun diyorum”.

KAYMAK: “ZONGULDAK İÇİN BİR ARTI DEĞER ÜRETEMEYECEĞİME İNANMIŞ OLSAYDIM BÖYLE BİR YOLA KESİNLİKLE ÇIKMAZDIM”

Milletvekili aday adayı Akın Kaymak,  Zonguldak’ta siyasi parti ve stkların daha önce yaptıklarının üzerine artı değer ne ekleyebiliriz diyerek yola çıktığını belirten Kaymak, şunları söyledi:  

“Zonguldak’ta uzlaşı kültürünün muhakkak suretle fiiliyata geçmesidir. Uzlaşı kültüründen kastım şu, bugüne kadar Zonguldak için gerek siyasi partililerimiz gerekse stklarımız muhakkak suretle bir şeyler yapmaya gayret ettiler ve çabaladılar. Biz ise bunun üzerine artı değer ne ekleyebiliriz diye yola çıktık. Eğer ben Zonguldak için bir artı değer üretemeyeceğime inanmış olsaydım böyle bir yola kesinlikle çıkmazdım. Süreçte kendimizi ne kadar iyi ifade edebilirsek başarıya o kadar yakın olabileceğimizi düşünüyorum.  Ayrım gözetmeksizin uzlaşı kültürünü hakim kılmak adına bütün insanlarımızla özellikle Zonguldak’ın vazgeçilmezi olarak gördüğüm stklarımızla mümkün mertebe fikir alışverişinde bulunmak istiyorum bu amaçla da bugün buradayız”

“ZONGULDAK’TA KONSANSÜSÜ SAĞLAMALIYIZ, BÜROKRASİ SİYASİLER VE STKLARLA KONSENSÜS OLUŞTURMALIYIZ”

“Zonguldak’ın problemlerini bir konsensüsle çözülebileceğine inanıyorum. Ne sadece siyasiler ne bürokratlar nede stklar tek başına bu problemlerin altından bir konsensüs oluşmadan kalkabileceği kanaatinde değilim. Bu problemlere bir konsensüs oluşturmaksızın makul bir çözüm üretilebileceği kanaatinde değilim. Çünkü bahsetmiş olduğumuz bütün bu unsurların problemlere bakışı çözüm önerileri doğal olarak farklılıklar arz edecektir kendi konumları gereği ama biz asgari müştereklerde birleşemezsek makul bir ortam çözüm üretilebileceğinin kanaatinde değilim. Önce Zonguldak’ta konsansüsü sağlamalıyız, bürokrasi siyasiler ve stklarla konsensüs oluşturmalıyız.  Ancak sorunlarımızı böyle Ankara’ya net yansıtabileceğimiz kanaatindeyim. Biz burada bu konsensüsü bugüne kadar tesis edemediğimiz için Ankara’da da maalesef lobi faaliyetimiz oluşamamış. Biz önce Zonguldaklılar olarak kendi aramızda bu problemleri tartışım asgari müştereklerde birleşip ortak bir çözümle Ankara’ya intikal ettirirsek sorunlarımız daha iyi anlatabileceğimiz ve sorunlarımıza daha çabuk ve makul çözümler bulunabileceği kanaatindeyim”

“MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖSTERİLSEM DE GÖSTERİLMESEM DE KAMUDA ELDE ETTİĞİM BİLGİ, BECERİ, TECRÜBE VE DENEYİMLERİ HER ZAMAN ZONGULDAK’IN HİZMETİNE SUNMA TARAFTARIYIM”

“Her zaman uzlaşmadan yanayım. Kendi partim açısından 30 tane aday adayıyız. Ben ya da başka bir arkadaşım bu 5’in arasında yer alacak, milletvekili adayı gösterilsem de gösterilmesem de kamuda elde ettiğim bilgi, beceri, tecrübe ve deneyimleri her zaman Zonguldak’ın hizmetine sunma taraftarıyım. Her zaman bu yolda çaba sarf etmeyi taahhüt ediyorum. Samimiyetimi de bu şekilde ortaya koyuyorum. Bütün arkadaşlarımız bu samimiyet çerçevesince birleşirse Zonguldak’ımızın ciddi manada kazanımları olacağı kanaatindeyim. Aday adaylığı yoluna giden bütün arkadaşlarımız muhakkak suretle aday olamasalar bile mademki bu hizmet yarışına girdiler samimiyetimizi ortaya koyuyoruz. Seçimden sonra da aday olup Ankara’da da Zonguldak’ı temsil eden vekiller gibi kendi bilgi, beceri ve deneyimleriyle muhakkak suretle Zonguldak’a katkıda bulunmaları kanaatindeyim. Allah bize nasip ederde partimin yetkili organları teveccüh gösterir ve beni aday gösterirse, milletimiz bizi teveccüh gösterir temsilci olarak Ankara’ya gönderirlerse benim ilk yapacağım iş uzlaşı kültürünü Zonguldak’ta hakim kılmak adına hiçbir ayrım yapmaksızın iktidarıyla muhalefetiyle, farklı meslek guruplarının temsilcileri ve stklarımızın temsilcileriyle sürekli çalıştaylar düzenlemek suretiyle bunları yapabiliriz. Problemleri masaya yatırıp benim fikrim değil bizim fikrimiz şeklinde intikalini sağlamak olacaktır”

“ZONGULDAK’IN JANJANLI PROJELERE İHTİYACI YOK”

“ İnşallah ben bu şekilde birçok problemimizin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bu konuda bir fikrimde şudur Zonguldak’ımızın z bu tür sorunları yerel imkanlarla giderilmeyeceği kanaatindeyim. Ne yerel idarenin, ne mülki idarenin bütün bu sorunlar yumağının altından kalkabilecek bir gerek ekonomik gerekse sosyal boyutlarını düşündüğümüz zaman altından kalkabileceğimiz sorunlar olmadığına inanıyorum. Kanaatim ise sorunlarımız net bir şekilde asgari müştereklerde birleşerek bütün Zonguldaklılar olarak birleşip devletin ve hükümetimizin imkanlarını, gücünü bir şekilde Zonguldak çekmemiz gerektiği kanaatindeyim. Zonguldak’ın janjanlı projelere ihtiyacı yok. Problemler belli bunları iyi analiz etmeliyiz. Tek taraflı değil çok fikir alıp asgari müşterilerde birleşip, yani katılımcı demokrasiyi savunuyoruz. Bu amaçla dostlarımızın fikirlerini almak istiyorum” dedi.

 Akın Kaymak’ın konuşmasının ardından tekrar kısa bir konuşma yapan Kadir Bacıoğlu; “Anlattıklarınız temennileriniz gerçekten güzel şeyler. Umuyoruz tabi hayata geçer bunlar zaman içeriinde yerine oturur o zaman daha somut şeyler görmeye başlarız çünkü Zonguldak’ın gerçekten söylemiş olduğunuz uzlaşı kültürüne ihtiyacı var. Yani Zonguldak’ta bir uzlaşı kültürü hakim olabilmeli bu şehrin geleceğini önünü açabilmek adına olmalı. Burada hiçbir zaman siyasi çekişmeye girmeden Zonguldak adına üretebilmek gerekli bugüne kadar bunu Ankara’da bizi temsil edenlerde göremedik. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Zonguldak ankara tarafından unutulmuş bir şehir, bundan sonra Ankara’ya giden, Zonguldak’ın seçmiş olduğu vekillerin sadece Ankara’da değil Zonguldak içersinde siyaset yapmaları ve birlikte asgari müştereklerde hareket etmeleri gerekir. Vurgularınız bence güzel teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Akın Kaymak,  Türkiye Kamu-Sen ziyaretinin ardından Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nu ve Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş’i ziyaret etti. Barış DOĞAN