"Zolguldak halkını bu eziyetten kurtaracağız..!" 


Zonguldak’ın 15 yılı aşkın bitmeyen yol yapım çalışmaları, gündemin birinci sırasındaki yerini koruyor. Coğrafi şartların zorluğu mu yoksa ihaleyi alan firmaların yetersizliği mi; tam olarak nedeni bilinemeyen yol çalışmaları, bir radyo programına konuk olan yeni milletvekili AKP’li Hamdi Uçar’ın da gündemindeydi.

İşte Uçar’ın bir radyo programındaki konuşmaları…

Zonguldak bölgesindeki yolların yılardır bitirilememesini coğrafi zorluklara bağlayan Uçar, “Ulaştırma Bakanımızın yanına gittiğimizde Zonguldak’ta yapımı hala devam eden bitmeyen yollarımız gündemimizden eksik olmadı. Sayın bakanımızın konuya bu kadar duyarlı ve vakıf olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Bilindiği gibi Zonguldak yolları sarp ve heyelana müsait bir yapıya sahip. Yol çalışması yapmaya başlıyorsunuz. Dağı taşlıyorsunuz. Fakat, ardından o dağ yapmayı istediğiniz o yola çöküyor. Burada coğrafi koşullar ön plana çıkıyor. Bakanımızın da söylediği gibi diğer illere bir yatırım yapılırken Zonguldak’a 3 yatırım yapılıyor. Zonguldak’a diğer illere oranla 3 kat daha fazla kaynak ayrılıyor. Fakat, dediğim gibi heyelana müsait bir bölge olan coğrafyamız yolların bitmesine engel oluyor!” şeklinde konuştu. 

BİNALİ YILDIRIM İLE TARTIŞMIŞTI

Milletvekili Hamdi Uçar, yıllar önce AK Parti il Başkanlığı yaptığı dönemde, Zonguldak’a gelen ve o dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın AK Parti il Başkanlığı’nı ziyaretinde, Zonguldak-Devrek ve Zonguldak-Ereğli yollarının müteahhit facialarının yaşanması nedeniyle tamamlanamadığını, biten yolların da eksik yapıldığı şeklinde şikayette bulunmuştu. Binali Yıldırım ise Uçar’a, “muhalefet partisinin il başkanı gibi konuşuyorsun” diyerek tepki göstermişti.

Olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen yolar tam olarak yapılamadı. Hamdi Uçar ise milletvekili oldu. Uçar, milletvekili sıfatıyla şehrin yol sorununa değindi. O da diğer yetkililer gibi coğrafi şartlara vurgu yaptı.




UÇAR'IN DİĞER KONUŞMA BAŞLIKLARI...

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, önceki dönem milletvekilleri arasındaki kopukluğun tersine bu dönem Ankara’da birlik beraberlik sergilendiğini kaydetti. Ankara’da Zonguldak lobisi oluşturmaya çalıştıklarını belirten Uçar, Yerel seçimlerde iddialı olduklarının altını çizdi. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i eleştiren Uçar, “Zonguldak halkını bu eziyetten kurtaracağız” ifadesini kulandı. Uçar, konuşmasının sonunda Filyos’a büyük bir yatırımcının talip olduğunu açıkladı.


Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Hamdi Uçar, 2019 yılının Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Zonguldak Belediyesi’ni alarak Zonguldak halkını büyük bir eziyetten kurtaracaklarını söyledi. Mevcut milletvekilleri ile birlik ve beraberlik içerisinde koordineli çalıştıklarının altını çizen Uçar, radyoda yaptığı açıklamada, “Zonguldak halkının ve basın mensuplarının gördüğü gibi Zonguldak teşkilatı birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaktadır. Bir önceki dönem vekillerimiz arasında sıkıntılar olduğu gerçektir. Biz parti olarak onları meclise kavga etsinler diye kendi egolarını tatmin etsinler diye yollamadık. Bahsi geçen vekillerimizin arasına fitne de soktular. Ama zaman çok hızlı geçiyor. Geçen zaman zarfında kim kaybetti dersiniz? Tabi ki, onlar kaybetti. Tabi ki, Zonguldak kaybetti.

 

“Ankara’da Zonguldak lobisi oluşturmaya çalışıyoruz”

 

Bu dönemde Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve ben birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Dikkatinizden de kaçmadığı gibi bakan ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Ulaştırma, Adalet, Enerji, Tarım, Sanayi ve Ticaret Bakanlarını ziyaret ettik. Onlara Zonguldak’ın simgesi olan Manda Yoğurdu ile Devrek Bastonu hediye ettik. Zonguldak’ın sorunlarını ve çözümü noktasında neler yapabileceğimizi konuştuk. Ulaştırma Bakanımız bize bitmeyen Mithatpaşa Tüneli’nin açılışında yer aldığını söyledi. Neden bitmediği konusunda kendisinin konuya hakim olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Ankara’da Zonguldak lobisinin olmadığını gördük. Bu anlamda da alt yapı çalışmalarına başladık. Türkiye genelinde önemli görevlerde olan Zonguldaklılar ile görüşüp onların değerlerini Zonguldak yararına kullanmak amacıyla bütün olmaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda lobimizi oluşturacağız.” dedi.

 
“Zonguldak halkı 5 yıldır eziyet çekiyor!..”

Konuşmasında Belediye Başkanı Akdemir’i eleştiren Uçar, “2019 yılının Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde Zonguldak halkına şunu demek isterim. Zonguldak halkı CHP belediyesinde 5 yıldır eziyet çekiyor. Belediyenin işi sadece park yapmak değildir. Ya da başladığı kavşak işini aylarca sürdürmek değildir. Bu iş Muharrem Akdemir’in işi değildir. O koltukları dolduracak olan kişilerin biraz daha basiretli olmaları gerekmektedir. Zonguldak’ın parklardan daha çok büyük sorunları vardır. Bu sorunları köklü çözümlerle ve güçlü bir adayla çözeceğiz. Merkezi hükümetin desteğiyle de Zonguldak halkını bu eziyetten kurtaracağız.” diye konuştu.

“Doları bahane eden fırsatçılar art niyetlidir!..”

Ülkedeki ekonomik krize de değinen Uçar, şunları söyledi:

“Ülkemiz çok sancılı bir süreçten geçmektedir. Bildiğini gibi genel seçimler öncesinde liderimize saldırıp onu alaşağı almak istediler. Bunda başarılı olamayan dış mihraklar bu sefer içeriden ekonomi üzerinden ülkemizin bütünlüğüne zarar verme çabası içine girdi. Papaz mapaz hikaye kardeşim. Bu oyun tamamen dış mihrakların işidir. Tabi bu süreçte sadece dış mihraklarla değil içimizdeki art niyetli kesimlerle de uğraşıyoruz. Geçen gün pazara gittim. Kestane gördüm. Alayım dedim. Bir de ne göreyim kestane 20 lira. Kardeşim bu kestanenin maliyeti 5 lira bile değildir. Köylüden 2-3 liraya alan fırsatçılar bu kestaneyi bile 20 liradan satıyorsa gerisini siz düşünün. Hadi yüzde yüz zam yapsa 10 liradan satarsın. Bunların yaptığı yüzde 200-300 zam yapmak!.. Bu çok art niyetli bir eylemdir. Dolar bile 4 liradan 6 liraya yükselirken yüzde 50 artmışken ve sen de bunu bahane eden bir esnaf olarak en fazla yüzde 50 zam yapsan belki haklı olabilirsin. Kaldı ki, kestane fiyatının dolarla ne alakası olabilir ki!.. Bu tür art niyetli fırsatçılarla ilgili de bakanlığımızın gerekli yaptırımları olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

 

“Filyos’a büyük bir yatırımcı talip oldu”

 

Ticaret ve Sanayi Bakanımız Mustafa Varank ile görüşmemizde Filyos konusuna ağırlık verdik. Filyos’un bir an önce alt yapısının ve yer tahsisinin yapılması gerektiğine vurgu yaptık. Sayın bakanımız da bizlere bir kaç büyük firmanın Filyos’a talip olduğunu söyledi. Özellikle Erdemir gibi Kardemir gibi büyük bir firmanın Filyos’a yatırım yapmak istediğini belirtti. Sadece o firmanın bile 5 bin istihdam yapacağından bahsetti. Yani, büyük firmalar yatırım yapmaya geldikçe yer tahsisinin ve alt yapı çalışması yapılacağının altını çizdi. Uluslararası büyük firmaların Filyos’a talip olması memnuniyet verici. 

Zonguldak’ın birçok sorunu var ve biz bunların farkındayız. Zamanla bunların çözümü noktasında gerekli çalışmalarımızın sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşacağız.”