Milletvekili Şerafettin Turpcu CHP Binasındaki konuşmasında,  "Uzun zamandır gelemiyordum kongre ve kurultayları bitirdik dün Ünal vekilimiz bugünde ben il binamızı ziyarete geldik. Buradan da Ereğli’ye geçeceğiz. Türkiye’nin sorunları çok ağırlaşarak devam ediyor. AKP iktidarı 1 Kasım’dan sonra başta terör olmak üzere Türkiye bütün alanda istikrarsız bir ortama sürüklenmiş durumda. Bu çözüm süreci dedikleri Parlamentodaki tüm partileri dışlayan ama içeriğini yeni yeni öğrendiğimiz, APO’nun yazdırdığı kitaplardan öğrendiğimiz, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun bunu parlamentoda tartışalım demesine rağmen olayların hem PKK’nın hem AKP hükümetinin kendilerine yontması sonucunda bugün her gün şehidimizin olduğu bir ortam yaşıyoruz. Eskiden kışın terör eylemleri dururdu ama görüyoruz ki şuan şehir ve hendek savaşları şeklinde bir ortam yaşıyoruz. AKP hükümeti 2002 yılında iş başına geldiğinde terör diye bir şey yoktu. 1999 yılında PKK’nın elebaşının hapse girmesiyle birlikte terör eylemleri sona ermişti. Ekonomik istikrar paketi de belli bir sona gelmişti. 3’lü koalisyon MHP’nin erken seçim çağrısıyla birlikte hepsi tepetaklak oldu. AKP’ye sıfır terör ve ekonominin istikrar paketiyle teslim aldı. Bugün ekonomiye baktığımız da TTK’nın durumu Filyos Projesi ve yollarımızda da hiçbir gelişme yok. İnsanlarımızın da umudu yok. Bunun üstesinden gelinmesi tartışılması gerekirken Cumhurbaşkanı bugün başkanlık sistemini tartışıyor. Cumhurbaşkanı 400 milletvekili istiyorum derken o dönemde ulusal medya kuruluşları basıldı ve bugün 317 milletvekili bunlara yetmiyor. Bunlara bu yetmiyor ve daha fazlasını istiyorlar. Türkiye’yi bu şekilde yönetemedikleri için içeriğini aynı çözüm sürecinde olduğu gibi şimdide içeriğini bilmediğimi bir başkanlık sistemiyle karşı karşıyayız. Bunun yine en büyük destekçisi 2002’de olduğu gibi MHP oluyor. O zaman analar ağlamasın diyorlardı ama şimdi analar öğünden daha çok ağlıyor. Zonguldak’la ilgili sendika geçtiğimiz gün 5 milletvekilini bir araya getirdi. TTK’ya işçi alımını istediler. Genel Başkanımız TTK’ya işçi alımını vaat etmişti ama biz iktidar olamadık. Şu anda da her türlü destekçisiyiz. Daha ne bekleniyor bilmiyoruz. Zonguldak’ın sorunlarıyla ve Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili baktığımızda yönetemiyorlar. Bu işlerin çözüm merkezi TBMM’dir ama bu konular gündeme gelmiyor. Hani akil adımlar vardı şuan hiçbiri gündemde değil. Sadece terör eylemleri üzerinden başkanlık sistemini getirmek istiyor. Umarız MHP her konuda olduğu gibi bu konuda da AKP destekçisi olmaz. AKP’nin terör eylemlerini kullandığı apaçık ortada. Bunu bizde halkımıza yılmadan usanmadan teşkilatlarımız sayesinde anlatacağız."

 

 

 

 

“Erkan Haberal Zonguldak milletvekillerinden bahsederken Demirtaş ve Ulupınar’ın isminden bahsederken sizi es geçti. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?”   Şeklindeki sorumuza,

 

“Kendisi Zonguldak’a denetmen olarak gelmedi. Herhangi bir milletvekilinin söylediklerini biz kale almıyoruz. Bize not verecek Zonguldak halkıdır. Zaten daha yeni seçildik. Dolayısıyla dönemimizin sonunda Zonguldak halkı bize puan verecektir. Bizim için önemli olan Zonguldak ve Türkiye halkının vereceği nottur. Kendi partisine baksın. AKP’nin nasıl payandası olduğuna bir baksın.” Diyerek cevap verdi.

 

“Çaycuma Milli Eğitim Müdürü’nün okullarda yılbaşı kutlamalarını yasaklaması ve ilkokul çocuklarına çarşaf giydirilerek kuran kursu karnesi verilmesi, Çaycuma’nın muhafazakarlaşmada pilot bölge olması yorumlarına sizin bakış açınız nedir?” sorumuzu ise,

 

“Yeni yıllarla ilgili ve 4-6 yaş çocukların Çaycuma geçmişten bu tarafa ilerici bir yapıya sahip. Atatürk devrim ve ilkelerine sahip çıkmış bir ilçemizdir. Muhalefet veya iktidar partisi ayırmaksızın çağdaş yaşamı benimsemez insanlardır. MEM üzerinde böyle bir çalışmayla ilgili bir kanaat var. Bizde bunların takipçisiyiz. Yılbaşı ile ilgili açıklamalarını da protesto ettik. Bunları takip ediyoruz. Tabi baş nasılsa aşağısı öyle gidiyor. Şuanda Türkiye’nin Anayasası her alanda ayaklar altında. Milli Eğitim Müdürü’nün Çaycuma söylediğini şiddetle reddediyoruz ve Milli Eğitim Müdürü’nü yakınen takip ediyoruz.” Şeklinde yanıtladı.

 

 

 

“İl ve İlçe Başkanlığı seçimlerinde gündeme oturan parti içi anlaşmazlıklar ve tartışmalar, partide birlik ve beraberliğin olmadığı düşüncelerini doğurmuştu. Bu durum düzeldi mi, kırgınlıklar giderildi mi?” sorusuna,

 

“İl kongresinde ufak tefek tartışmalar çıktı. Geniş bir birliktelik olduğu bir kongre oldu ve bu sonucada yansıdı. Ferdi olaylar oldu. Onun dışında birlik bütünlüğüüzü bozacak bir durum yok. Merkez İlçe Başkanımızın açıklamaları da zaten bu yönde. CHP artık herkesin her aklına geleni her yerde konuşacağı bir parti olmayacak. İnsanların birbirini daha fazla sevdiği bir ortam hâkline geleceğiz. İL Başkanımızın bir ağabey olarak davranacağı bir sürece giriyoruz.” Dedi.

 

Raylı sistem çalışmaları devam ediyor. İktidarın desteği gerekli.

 

“İktidar destek olmadığı müddetçe Kozlu-Zonguldak arası hatta daha ileriye gidecek bir proje yapılamaz. Sonuçta iktidarın vekillerinin ve iktidar partisinin desteği önemli. Biz lavuar alanıyla ilgili birazdan kendi aspramızdaki görüşmede de konuşacağız neden atıl durumda olduğunu konuşacağız. Zonguldak halkının zaten nefes alınacak bir yer yok. Belediyemizin başka çalışmaları da var ve belediye başkanımız bize ziyaretlerinde bunu anlattılar. Sonuçta burası belediyeler seçildikten sonra partileri olmaz. Zonguldak halkına hizmet için herkesin bir arada olması lazım. Bu şekilde bekletilmesi Zonguldak halkına yakışmıyor. Bu duruma da Zonguldak halkı layık değil. Sonuçta iktidar onlar ve bize destek vermeleri lazım. İktidar olmadan biz sadece konuşuruz ve çözüm anlamında sonuca varamayız.”

(Umut Erses-Eda Kavtelek)