Zonguldak İl Genel Meclisinin gündem maddelerinin oylanmasının ardından İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü A. Kemal Yesiralioğlu’nun meclise sunduğu önerge CHP ve Ak Partililer arasında tartışmaya sebep oldu. Filyos Projesi çevresindeki 14 köyün imar planlarının yapılmasının İller Bankası’na verilip verilmemesi yönündeki önergenin oylanacağı sırada CHP’li Cemil Usluer, “Anlamadan dinlemeden konuyu hemen oylatıyorsunuz. Ne aceleniz var. Bunu bize verseydiniz biz bir araştırsaydık. Hemen oyluyorsunuz bu ne böyle” şeklinde oylamaya karşı çıktı. Ardından CHP’li ve Ak Partili üyeler aralarında gerginlik yaşadı. AKP’li Bostancı CHP üyelerinin üzerine yürüdü.

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin 4’üncü birleşimine ait toplantı kavgayla sonlandı.

CHP’li üye Metin Uzun’un Filyos Projesiyle ilgili önergenin konuşulduğu sırada, “Her seçim öncesinde ısıtıp ısıtıp Filyos’u önümüze koyuyorsunuz. Bari 1 Kasım’dan sonrasını bekleseydiniz” şeklindeki İfadesi ortalığı gerdi.  AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi, “Bize bunun için geç kaldınız deseydiniz haklıydınız fakat şimdi bu şekilde tabirlerle ortalığı germeye gerek yok” şeklinde yanıt verdi. Tartışmanın büyümemesi adına İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş maddeyi oylatmak istedi ama itirazlar gecikmedi.   CHP’li Cemil Usluer, “Anlamadan dinlemeden konuyu hemen oylatıyorsunuz. Ne aceleniz var. Bunu bize verseydiniz biz bir araştırsaydık. Hemen oyluyorsunuz bu ne böyle” şeklinde oylamaya karşı çıktı.

Usluer’in bu itirazına sinirlenen Ak Partili İsmet Bostancı, “Burada anlamayacak ne var. Bu liman inşaatı bittiğinde bu bölgeye yaklaşık 50-60 bin insan gelecek. Çarpık yapılaşmayı engelleme adına İller Bankası burada imar planı hazırlayacak”  dedi. Kendisine gösterilen tepkilerin ardından iyice sinirlenen Bostancı, CHP’li üyelerin üzerine yürüdü.  CHP’lilerin üzerine yürümekte ısrarcı olan Bostancı’yı yine AK Partili meclis üyesi Özcan Özmekik ve Necdet Karaveli zar zor sakinleştirdi.

Durdubaş, “Aile arasında böyle şeyler olur”

Yaşanan tartışma hakkında gazetecilerin sorularını cevaplayan İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş, “Sabah erken saatte kalkılıyor ve buraya geliniyor. Arkadaşlarımızın gergin olması normal. Bu tür tartışmalar Belediye Meclislerinde hep yaşanıyor ama bizde ilk defa yaşandı. Aile arasında böyle şeyler olur. Bu konu uzatılmadan kapandı. Arkadaşlarımızda birbirlerine anlayış göstereceklerdir” diye konuştu.

DERYA AKTAŞ