Halkların Demokratik Partisi (HDP) yaklaşan Genel Seçimle ilgili olarak Zonguldak İl Binasında basın açıklaması düzenledi.

Bozbaş; “Köy bilmeyenler köylüden oy istiyor”

 “7 Haziran seçimlerine az bir süre kaldı. Biz halkların Demokratik Partisi olarak çok kıt olanaklarla zaman zaman saldırıya uğrayarak ancak her koşulda Zonguldak Halkıyla buluşarak onların güven ve sempatisini kazanarak kampanyanın sonuna geldik” diyerek kat ettikleri yolun tarifini yapan HDP 3. Sıra milletvekili adayı olan Fahri Bozbaş, Partinin genel kararları doğrultusunda kimseyi rahatsız etmeden ve bu doğrultuda Zonguldak halkıyla birebir görüşmeler yaparak seçim çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Bozbaş; “Zonguldak halkının iyi niyetinin ve bilgisin olduğunu biliyor, siyaseti, politikayı ve ülke gündemini en az biz milletvekili adayları kadar takip ettiklerine inanıyoruz. Bu bağlamda halkın zamanını çalarak onları meşgul etmek istemiyoruz” dedi.

ZONGULDAK’IN, KÖYÜNÜ BİLMEYENLER OY İSTİYORLAR

Bugüne kadar hiçbir sorununa el sürülmemiş, hiçbir vatandaşıyla ilgilenilmemiş şehrin vatandaşına, seçim zamanı Zonguldak’ın köylerini, mahallelerini bile bilmeyen insanların vaatlerde bulunarak oy istediklerini belirten Bozbaş, sözlerine şu şekilde devam etti; “Zonguldak halkı gerçekten buna inanacak mı? Düne kadar Zonguldak’ı ilgilendiren hiçbir toplantıda yer almayan, sevincini ve acısını paylaşmayanlar, bugün oy için her toplantıya, her yere gidip en önde durarak boy göstermektedirler. İnanın seneye seçilen ya da seçilmeyenlerin hiçbirini buralarda göremeyeceksiniz. Geçmişte de bu böyle olmuştu gelecekte de böyle olacaktır.”

Basın mensuplarına da bugünü tarihe geçin, kaydedin ve takip edin diyerek uyaran Bozbaş, sert sözlerine seçimde oy kullanacak vatandaşlara çağrıda bulunarak son verdi.

HDP’YE OY VER; OYUNU BOZ

Yaşanan sıkıntıların durdurulmasının tek yolunun HDP’nin barajı geçmesiyle mümkün olacağını belirten Bozbaş; “Bir oyunuz ülkenin kaderini değiştirecek. Bir oyunuzla ülkeye barış, kardeşlik gelecek, ülkede gerilim azalacaktır. Artık herkes halkın sorunlarını çözmek için mücadele etmek zorunda kalacak. Oyumuzu çocuklarımızın geleceği için, ülkenin geleceği için kullanalım…

HDP’ye oy verelim, oyunu bozalım.” Diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Son gün yapılacak olan konvoyun vatandaşın rahatsız ettiğini savunan Bozbaş, böyle bir girişimde de bulunmayacaklarını sözlerine ekledi.

DERYA AKTAŞ