Vatan Partisi İl Başkanlığı Madenci Anıtı önünde yaptığı eylemde,

“Bu meclis yeni anayasa yapamaz”

Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanlığı tarafından Madenci Anıtı önünde düzenlenen eylemde hükümetin yeni anayasa çalışmasını protesto ettiler. İl Başkanlığı adında eylemde konuşma yapan Remziye Köse, mevcut meclisin yeni anayasa yapamayacağını belirterek “Bu meclis yürürlükte olan anayasa üzerine yemin etmiştir. Bu meclis anayasada değişiklikler yapabilir, fakat yeni anayasa asla yapamaz.” dedi.

“ÜZÜLEREK İZLİYORUZ”

Eylemde konuşmasına devam eden Köse, yeni anayasaya geçit vermeyeceklerini belirterek şunları söyledi:”AKP, Vatan Partisi’nin mücadelesi sonucu 2012-2013 yıllarında başaramadığı gerici ve bölücü anayasasını, bu sefer ’12 Eylül Anayasası’ndan kurtulmak’ yalanıyla kabul ettirmek için harekete geçmiştir. AKP’nin gerçek hedefi Atatürk Cumhuriyeti’nin tüm tasfiyesidir. Maalesef üzülerek izliyoruz ki, CHP’de AKP ve HDP ile bölücü anayasanın ana başlıkları konusunda anlaşmış bulunuyor. MHP’de her zaman ki gibi koltuk değneği olmaya devam ediyor.

“HALKI KANDIRMIŞ OLMUYOR MUSUNUZ?”

“CHP ve MHP ‘İlk dört madde kırmızı çizgimizdir.’ diyor. İstediğiniz kadar kırmızı çizginizi açıklayın, siz ki AKP ve HDP ile bölücü ‘Yeni Anayasa’ için masaya oturuyorsunuz, ‘sizi ilk dört madde kurtaramaz’ çünkü ‘ilk dört madde orada durduğu halde, devamı diğer maddeler değiştirilerek bu maddelerin içini boşaltmak, yozlaştırmak mümkündür.’ Peki o zaman ne yapacaksınız? Halkı kandırmış, aldatmış olmuyor musunuz?”

“YENİ ANAYASA GİRİŞİMİ YASA DIŞI”

“Vatan Partisi olarak buradan CHP ve MHP’ye sesleniyoruz. Kalkın o bölücü anayasa masasından. Eğer birazcık cumhuriyet sevgisi, vatan sevgisi, bayrak sevgisi varsa kalkarsınız o masadan, yoksa söylemlerinizin hepsi yalan ve sizde AKP’nin ve HDP’nin bölücü anayasasına ortak olursunuz ki, bu millet sizi affetmez. Sizler bilmiyor musunuz? Bu meclis yeni anayasa yapamaz, çünkü bu meclis yürürlükte olan anayasa üzerine yemin etmiştir. Bu meclis anayasada değişiklikler yapabilir, fakat yeni anayasa asla yapamaz. O nedenle ‘Yeni Anayasa’ girişimi yasadışıdır, Uzlaşma Komisyonu da yasadışıdır. ”  (Aykut KARA)