MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP Zonguldak İl Başkanlığı’na gelerek düzenlediği basın açıklamasında, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kendisini parti adına Kilimli’de çalıştıkları maden ocağında eylem yapan maden işçilerinin sorunlarına çözüm bulmak için Zonguldak’a gönderdiğini ifade ederek, “Biz işin şovuna kaçmadan, işi istismar etmeden oradaki insanların haklarını almasına engel olmadan devletimizi de üzmeden yasal sınırlar etrafından bu sıkıntının çözümüne talibiz.” dedi.

“BÜTÜN SORUNLARIN FARKINDAYIZ”

Zonguldak’ yaşanan problemlerin farkında olduklarını belirterek Haberal, “Başkanımız benle bu durumu daha önce istişare etti. Bu durumu sayın genel başkanımıza da anlattıktan sonra da sayın genel başkanımızı beni bizzat görevlendirerek bizzat buraya gelmemi bu problemi burada görüp Milliyetçi Hareket Partisi adına bir çözüm üretmeyi benden talep ettiler. Genel başkanımızın bu istekleri üzerine sayın başkanımızla görüşüp Zonguldak’a geldik. Şu anda Zonguldak’taki genel durumun siyasi, toplumsal, sosyolojik problemi bir de madenci arkadaşlarımızı ilgilendiren ekonomik problemi var. Zonguldak’ta ilgili bütün sorunların fazlasıyla farkındayız.” diye konuştu.

“EL ELE VERİP SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ”

Kendilerinin milleti temsil ettiğini söyleyen Haberal, devletle milletin ele verip sorunları çözmesi gerektiğini söyleyerek, Zonguldak’ta şu anda özel ocakta maden işçileri bir eylem yürütmektedir. Bu eylemi bir tarafında devlet bir tarafında mahkeme bir tarafında madenciler ve aileleri var Biz doğrudan yanayız. Biz  iktidar partisini yapamadıkları  Cumhuriyet Halk Partisinin yapmaya çalıştıklarının peşinde değiliz. Diğerlerinin yapamadıklarının ama insanları istismar etmeden ama devletimizi suçlamadan bugün sayın emniyet müdürümüzün sayın valinin açıklamaları bizim için çok önemlidir. Çünkü her ikisi de devleti temsil ediyor. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak buradayız çünkü biz milleti temsil ediyoruz. Milleti temsil ettiğimiz için devletle millet el ele verip oradaki vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek zorunda. Burada buluculuğu yapacak olan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Biz işin şovuna kaçmadan, işi istismar etmeden oradaki insanların haklarını almasına engel olmadan devletimizi de üzmeden yasal sınırlar etrafından bu sıkıntının çözümüne talibiz. Bundan sonraki yapacağımız bu görüşmelerle bu sıkıntıyı çözeceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.     (Aykut KARA)