Zonguldak CHP İl Eski Başkanı Halil Furat,  AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın hafta sonu yapılan Danışma Meclisi toplantısında partilerine geçmek isteyen CHP’li ve MHP’li belediye başkanlarının olduğu yönündeki açıklaması üzerine partilerden yapılan eleştirileri doğru bulmadığını söyleyerek Bana göre bu arkadaşlarımızın düşüncesi alınarak düştükleri zordan Nasıl onlara faydalı olabiliriz? Onların partide kalması için nasıl katkı sağlayabiliriz?’ diyerek partili arkadaşlarımızın düşünmesi gerekir. Fakat kimisi kapıyı gösteriyor, kimisi yolu gösteriyor. Bana göre bunlar yanlış tutumlardır. Bu belediye başkanları partimizin değerleridir.” dedi.

“PARTİLİ YÖNETİCLERİN YANLARINDA OLMALARINI İSTERDİM”

Furat, partili yöneticilerin bu zor süreçte belediye başkanlarının yanında olması gerektiğini belirterek, “Son günlerde AKP’li milletvekillerinin ve yöneticilerinin gündeme getirdiği Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerin AKP’ye geçeceği yönündeki olayları duyuyoruz. Buna alet olan partimiz yöneticilerin ve partimiz milletvekillerinin de konuşmalarını takip ediyoruz. Bu belediyeler kolay kazanılmadı. Bu belediyeleri büyük çabalarla kazanıldı. Yerel seçimlerde vatandaşın ve partilerimizin düşüncelerini alarak her bölgede en ideal adayları çıkarmaya gayret ettik. Süreç içerisinde belediye başkanlarımızın daha çok çalışma azmiyle önlerine çıkan ekonomik sıkıntılar onları bir takım zor süreçlere itmiştir. Ben burada her ne kadar bu süreçlerden geçen belediye başkanı arkadaşlarımız eleştirse de parti yöneticilerimizin onlara hak vermelerini o sıkıntılı anlarında yanlarında olmalarını isterdim.” şeklinde konuştu.

“DÜN NASIL SAHİP ÇIKTIYSAK BUGÜNDE ÖYLE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Belediye başkanlarına yapılan eleştirilerin ve değerlendirmeleri yanlış olduğunu  ifade eden Furat; Görüyorum ki merkez ilçe başkanımız, il Başkanımız ve milletvekilimiz bu arkadaşlarımızı eleştiriyorlar. Bana göre bu arkadaşlarımızın düşüncesi alınarak düştükleri zordan ‘Nasıl onlara faydalı olabiliriz? Onların partide kalması için nasıl katkı sağlayabiliriz?’ diyerek partili arkadaşlarımızın düşünmesi gerekir. Fakat kimisi kapıyı gösteriyor, kimisi yolu gösteriyor. Bana göre bunlar yanlış tutumlardır. Bu belediye başkanları partimizin değerleridir ve partimizin çalışkan belediye başkanlarıdır. 12 Belediye başkanımızın hepsi birbirinden değerlidir. Kendi beldelerinde ve ilçelerinde şaheser yaratmaktadırlar. Olağanüstü gayret göstermektedirler. Dolayısıyla bu insanlar geçmişte siyaset yaparken şu partide siyaset yaptı diye kulp takmak siyaset yapanlara yakışmaz. Biz geçmişte görevdeyken belediye başkanlarına nasıl sahip çıktıysak bugün de aynı şekilde sahip çıkacağız. Başkanlarımıza her türlü zor anında destek olacağız. “ diyerek belediye başkanlarının yanında olduğunu söyledi.

“HERKES SORUMLULUĞU NİSPETİNDE DAVRANSIN”

12 belediye ile partinin yola devam edeceğini söyleyen Furat, son olarak şunları söyledi: “Ben tür değerlendirmelerin ve eleştirilerin daha dikkatli yapılmasını istiyorum. Ülkenin geçtiği bu zor gün bizim için birlik beraberlik günü olmalı. Onlar hata yaptılarsa partinin büyükleri milletvekilleri bu hatalarının üzerilerine giderek onları destekleyip bu yanlışlardan döndürmesini temenni ediyoruz. Belediye başkanlarının zor zamanlarında üzerilerine giderek incitmelerini de istemiyoruz. Onun içinde herkes sorumluluğu nispetinde davransın. Biz 12 belediye ile başladık. Bu ipi 12 belediye ile göğüsleyeceğiz.”   (Aykut KARA)