AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ziyareti sonrası, "Enerji bakanımız kesinlikle işçi alınmalı diyor. Hazineyi ikna edemedik." diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 2B sorunu, Tapu, TTK ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak Mitingi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“TTK’DA 4 KİŞİNİN YAPACAĞI İŞİ 1 KİŞİ YAPIYOR”

TTK ’ya Hükümet tarafından 5800 işçi alındığını ifade eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “İşçi alımına gelince hükümetimiz 5800 işçi aldı. Şu anda norm kadro 14 bin ama biz 9 binlerdeyiz. Üretimde çok büyük düşüş var, yılda 1milyon ton civarında üretimimiz var. Dolayısıyla zarar da buna bağlı olarak artmakta, enerji bakanımız ve sendikamız bunu biliyor. Enerji bakanımız kesinlikle işçi alınmalı diyor. Hazineyi ikna edemedik. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Bey ile görüştük. Bunu 1 Mayıs’ta başbakanımıza ilettik. Kendisi ile 19 Mayıs’ta Zonguldak’ta tekrar görüşeceğiz. En azından norm kadro sayısında işçi sayısını tutmamız lazım. O zaman üretimdeki artışa ve zarardaki düşüşe bakmamız lazım. Şuanda kurum zarar ediyor ya da üretim düşüyor demek yanlış olur. Çünkü norm kadroyu tutturamamışsınız. Yani 4 kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptırmaya çalışıyorsunuz. Bu tabi ki üretimi düşürür zararı arttırır ve iş kazalarında artış meydana getirir.” dedi.

"ENERJİ BAKANIMIZ 26 MAYIS'TA ZONGULDAK'TA"

19 Mayıs 2015 günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Zonguldak'a geleceğini hatırlatan Ulupınar, şöyle devam etti:
"Sayın Enerji Bakanımız zaten 26 Mayıs’ta burada olacak. Bir kez daha kendisine sorarız. 19 Mayısta ta Sayın Başbakanımız burada. Başbakanımızın ağzından kesinlikle böyle bir şey çıkmamıştır. Tam tersine Cumhurbaşkanımız madene inmiştir, madene işçi almıştır. Yine de ben her şeye rağmen söylüyorum işçi alınmalıdır. Ve iş güvenliği yasasıyla beraber Soma Ermenek şehitlerinin yakınlarına verilen haklardan Zonguldak şehitlerimizin yakınları da istifade edecektir. Dolayısıyla bu kurumun yaşaması lazım. Bunu bir kez daha bugün anladım. Sayın TTK Genel Müdürü dedi ki; 1 milyon ton kömür çıkartıyoruz. Toplam 80 milyon ton Türkiye linyitle beraber kömür üretiyor. Türkiye’nin 30 milyon ton dışarıdan gelen taşkömürüne ihtiyacı var. Yani biz 30 milyon ton dışarıdan taşkömürü alıyoruz Dolayısıyla bizim burada 1,3 milyar ton kömür varken bunun 1 milyon tonunu çıkartabiliyor, 30 milyon tonunu da dışarıdan alıyorsak ve cari açıkta büyüme, bundan dolayı ithalatta artış oluyorsa, biz bunu ithalat, ihracat dengesini bozarak dengeliyorsak kesinlikle ve kesinlikle bu kömürü çıkartmamız lazım. Kömür var. Sayın Genel Müdürüm; ‘Biz üç kategoride kömür çıkartmamız gerekirken, işçi noksanlığından dolayı bunu bir aşamada gerçekleştiriyoruz’ dedi. İki tünelde veya galeride işçi çalışamıyor. Biri çalışıyor, ikisi boşta kalıyor. Çıkartılmaya hazır olduğu halde işçi yetersizliğinden çıkartılmayı bekliyor. Dolayısıyla bu kömür burada olduğu müddetçe biz bu kömürü çıkartmak durumundayız. Şu anki duruma göre de buradaki 1,3 milyar ton kömür 100 yıllık kömür demektir. Tabii ki başka rezervlere rastlanılmazsa."

“KİMSE BUNLARA İTİBAR ETMİYOR, REZİLLİK PAÇADAN AKIYOR”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği miting ile ilgili açıklamalarda bulunarak Kılıçdaroğlu’nun bol keseden salladığını, her ilin durumuna göre vaatlerde bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu: 

”CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vaat ediyor. Bol keseden atıyor her yerde durumu göre vaatlerde bulunuyor. Bunları gerçekleştirme imkanı yok. İktidara gelirlerse AK Partinin biriktirmiş olduğu o merkez bankasındaki döviz rezervi ile belki bütçedeki para ile 4 yıl gerçekleştirebilirler. Zaten onlar bize 4 yıl verin diyorlar. Dört yılda memleketi tekrar eskiden olduğu gibi batıralım diyorlar. Biz zaten onların batırdığı bu ülkeyi bu günlere getirmek için çok mücadele verdik onlar hep engellemeye çalıştı. 3 bin 800 saat çalıştık 430 kanun çıkarttık. Bir tanesinde bile bu CHP bize yardımcı olmadı. Anlaştığımız kanunlarda bile akşam başka, sabah başka konuştu. Zonguldak’ımız bunlara itibar etmesin. Zonguldak’ımız bunlara itibar etti belediyeyi CHP’ye verdi. Rezillik paçadan akıyor. İlçeler belediye konusunda Zonguldak’ın önünde Zonguldak’ın doğalgazını ve kanalizasyonunu asfaltını çevre yollarını biz yapıyoruz. İller bankasından sıkıştıklarında krediyi biz çıkartıyoruz. Ona rağmen Zonguldak belediyecilik anlamında içler acısı bir halde şuan da Zonguldak’ın en büyük sıkıntısı Belediye ile ilgilidir. Kamu yatırımlarının da yapılmasını olumsuz etkilemektedir. İmarla ilgili sıkıntı ve sorunları çözemiyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımız onlara itibar etseler yapılan anketlerde durum farklı çıkardı. Anketlere baktığımız zaman şu an 4 -1 gözüküyor. Demek ki vatandaşlarımız onlara inanmıyorlar.”